Šport
27 ogledov

Slovenski Chievo slavil v Neaplju

Francesco Bardi, Chievo EPA
V 2. kolu Serie A je 'slovenski' Chievo pripravil presenečenje in v Neaplju zmagal z 1:0. Milan je v gosteh pri Parmi zmagal s kar 5:4.

Za največje presenečenje 2. kola so poskrbeli nogometaši Chieva. V prvi enajsterici kluba iz Verone so proti Napoliju zaigrali kar trije slovenski reprezentantje - Boštjan Cesar, Valter Birsa in Dejan Lazarević. Dvoboj v Neaplju bi se sicer lahko zasukal precej drugače, če Gonzalo Higuain ne bi zapravil enajstmetrovke, ki jo je nad njim v 26. minuti zakrivil Cesar, ob tem pa prejel tudi rumeni karton. Slovenski branilec je sicer že v uvodnih minutah dobro posredoval in blokiral strel Joseju Callejonu. Francesco Bardi, za Chievo brani kot posojeni nogometaš Interja, je v prvem polčasu poleg enajstmetrovke zaustavil še nekaj nevarne poizkuse Mareka Hamšika, Lorenza Insigneja in Camila Zunige

Na začetku drugega polčasa je sledil nov šok za domače gledalce, ko je za Chievo po hitrem protinapadu zadel Maxi Lopez. Ob branjenju vodstva sta bila kasneje zamenjana Birsa in Lazarević, Cesar pa je odigral vseh 90 minut. Bardi, nesporni junak tekme, je po vodstvu gostov zaustavil nove strele Hamšika, Higuaina, Gokhana Inlerja in Duvana Zapate

Do izjemno visoke zmage so prišli nogometaši Interja, ki so s kar 7:0 odpihnili Sassuolo. Pred letom dni so črno-modri z enakim rezultatom slavili v gosteh. Sassuolo je na tekmi dvakrat streljal neposredno na vrata Samirja Handanovića, ki pa resnejšega dela ni imel.

Nora tekma v Parmi

Neverjetno tekmo sta odigrala Parma in Milan, gledalci na stadionu Ennio Tardini pa so videli kar devet zadetkov. Za drugo zmago novega trenerja Filippa Inzaghija so gostje poskrbeli z rezultatom 5:4 v njihovo korist. Izjemen zadetek je s peto v 79. minuti zabil dvakratni strelec Jeremy Menez. Obe ekipi sta tekmo zaključili le z desetimi nogometaši.

Jeremy Menez | Avtor: EPA EPA
Milan na tekmi sicer nikoli ni zaostajal, domači igralci pa se niso želeli predati, ob koncu tekme pa so rdeče-črni trepetali za vse tri točke. Giacomo Bonaventura je sredi prvega polčasa popeljal goste v vodstvo, že v 27. minuti pa je z glavo izenačil nekdanji član Milana Antonio Cassano. Pred polčasom so gostitelji prejeli še dva zadetka, najprej je z glavo zadel Keisuke Honda iz enajstmetrovke pa je bil uspešen Menez.

Na začetku drugega polčasa je upe domačih z golom iz bližine obudil Felipe, nato pa je na veselje gledalcev član Milana Daniele Bonera prejel še rdeči karton. A do preobrata ni prišlo, saj se je nato med strelce vpisal še Nigel de Jong, ki je znova vzpostavil razliko dveh zadetkov. Sledil je še en odgovor Parme, Alessandro Lucarelli je v 73. minuti zadel z glavo, nato pa je za pravo mojstrovino poskrbel Francoz Menez. Ta je prišel do žoge na levi strani peterca, jo zaradi slabega kota le poslal mimo vratarja, stekel za njo in jo na drugi vratnici s peto poslal v mrežo. Nora tekma se je nadaljevala z rdečim kartonom za Felipeja, tik pred iztekom rednega dela igre pa je avtogol izven svojega kazenskega prostora zabil  Mattia De Sciglio, ki je žogo poslal mimo vratarja Diega Lopeza

Juve in Roma stoodstotna

Juventus je tudi v drugem kolu Serie A prišel do zmage in tako ostaja stoodstoten pod vodstvom novega trenerja Massimiliana Allegrija. Ta na dvoboju proti Udineseju sicer ni mogel računati na nekatere ključne igralce, odsotni so bili Andrea Pirlo, Giorgio Chiellini in Arturo Vidal, vendar stara dama vseeno ni imela večjih težav z Videmčani.

Tevez, Evra, Marchisio | Avtor: EPA EPA
Belo-črni so povedli že v deveti minuti, ko je žogo v mrežo tekmeca poslal Carlos Tevez. Argentinec je izkoristil odlično povratno podajo Stephana Lichtsteinerja. Roberto Pereyra  je nato v 29. minuti streljal preko gola svojega nekdanjega kluba, nenatančen pa je bil štiri minute kasneje tudi Tevez. Paul Pogba je na začetku drugega polčasa s prostega strela dobro ogrel gostujočega vratarja Orestisa Karnezisa, Martin Caceres pa je bil nekoliko prekratek ob Tevezovi podaji. Igor Bubnjić je nato v 67. minuti zadel za Udinese, a je bil Hrvat v prepovedanem položaju. Kasneje je še enkrat zagrozil Tevez, v 75. minuti pa je končni rezultat dvoboja postavil Claudio Marchisio. Ta je s približno 20 metrov zadel spodnji desni kot tekmečevih vrat. V 89. minuti je prvič v dresu Juventusa zaigral prišlek iz Real Madrida Alvaro Morata, ki je okreval po poškodbi kolena, mlademu Špancu pa je nato Karnezis preprečil zadetek ob debiju.

Tudi Roma je prišla do druge zmage, v gosteh je v neprepričljivi predstavi z 1:0 premagala Empoli. Novinci v prvoligaški druščini so klonili ob koncu prvega polčasa, ko je Belgijec Radja Nainggolan sprožil z 20 metrov, žoga pa si je utrla pot skozi gnečo in zadela vratnico, nato pa se odbila še od domačega vratarja Luigija Sepeja in končala v golu. Empoli bi sicer lahko že prej povedel, a je bil Lorenzo Tonelli po kotu za las nenatančen, ob prostem strelu Francesca Tavana pa je žogo zaustavil vratar Morgan De Sanctis.  

Po uri igre bi lahko Rimljani, ki so tokrat zaradi nastopa v Ligi prvakov odpočili kar nekaj nogometašev, povedli z 2:0, a je Sepe zaustavil strel Maicona. V 72. minuti je bil izključen domači trener Maurizio Sarri, ki je protestiral, ker v korist Empolija ni bila dosojena enajstmetrovka, ko je v kazenskem prostoru gostov ob Kostasu Manolasu padel Levan Mchedlidze. Ta je bil nato po strelu od daleč še najbližje izenačenju, a se je še enkrat izkazal De Santis. 

Serie A, 2. kolo: 

Empoli : Roma  0:1 (0:1) 
Sepe 45./ag.

Juventus : Udinese  2:0 (1:0) 
Tevez 8., Marchisio 75.

Napoli : Chievo  0:1 (0:0)
Lopez 49.
Cesar je odigral vso tekmo, Birsa je bil zamenjan v 69. minuti, Lazarević (vsi Chievo) v 72. 

Fiorentina : Genoa  0:0
Iličić je v igro vstopil v 70. minuti, Kurtić (oba Fiorentina) je bil na klopi. 

Inter : Sassuolo  7:0 (4:0)
Icardi 3., 30., 53., Kovačić 21., Osvaldo 43., 72., Guarin 74.
Handanović je branil celotno teko, Krhin (oba Inter) je bil na klopi.

Lazio : Cesena  3:0 (1:0)
Candreva 19., Parolo 56., Mauri 90.
Krajnc (Cesena) je tekmo spremljal s klopi.

Sampdoria : Torino  2:0 (1:0)
Gabbiadini 34., Okaka 79.

Cagliari : Atalanta  1:2 (0:1)
Cossu 85./11-m; Estigarribia 4., Boakye 67.

Parma : Milan  4:5 (1:3)
Cassano 27., Felipe 51., Lucarelli 73., De Sciglio 89./ag; Bonaventura 25., Honda 37., Menez 45./11-m, 79., de Jong 69. 

Ponedeljek:
Verona - Palermo

Lestvica:
1. Milan 6
2. Juventus 6
3. Roma 6
4. Inter 4
5. Sampdoria 4
6. Atalanta 4
7. Lazio 3
8. Napoli 3
9. Udinese 3
10. Chievo 3
11. Cesena 3
12. Palermo 1 (-1)
13. Verona 1 (-1)
14. Cagliari 1 
15. Genoa 1
16. Fiorentina 1
17. Torino 1
18. Sassuolo 1
19. Parma 0
20. Empoli 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.