Šport
26 ogledov

Stavnice kot zmagovalca novoletne turneje vidijo ...

Peter Prevc Bischofshofen EPA
Le še nekaj dni nas loči od začetka novoletne turneje. Slovenski navijači upajo, da bo na vrhu spet Prevc.

V lanski sezoni je novoletno turnejo dobil Peter Prevc in s tem napovedal odličen zaključek sezone, v kateri je dominiral med skakalno elito.

Tudi letos ima Slovenija prvega favorita za osvojitev turneje, tudi letos se piše Prevc, a seveda ne gre za lanskega šampiona. Na vrhu skupnega seštevka svetovnega pokala je Domen Prevc, njegova forma pa je fantastična.

Tako ne preseneča, da ga je nemška stavniška hiša Betsafe prepoznala kot premočnega favorita za osvojitev turneje štirih skakalnic. Za vsak vložen evro na skupno zmago 17-letnika bi ob koncu prestižnega tekmovanja dobili 2,75 evra.

Domnu Prevcu je najbližje Norvežan Daniel Andre Tande, toda ob njegovi zmagi bi se vam vložek že skoraj podvojil v primerjavi s stavo na Domna, Tande ima namreč kvoto 5.00. Sledijo mu Poljak Kamil Stoch (5.50), Avstrijec Stefan Kraft (7.50) in kljub slabši formi v zadnjem obdobju branilec naslova Peter Prevc (9.00).

Kot resnejša kandidata za skupno zmago Betsafe vidi še Nemca Severina Freunda in Avstrijca Michaela Hayböcka (oba s kvoto 15.00), ostali so na papirju precej bolj oddaljeni. Veterana Simon Ammann iz Švice in Noriaki Kasai iz Japonske imata kvoto 175.00. 

Lista potencialnih zmagovalcev novoletne turneje (Betsafe):

Domen Prevc (Slo) 2.75
Daniel Andre Tande (Nor) 5.00
Kamil Stoch (Pol) 5.50
Stefan Kraft (Avs) 7.50
Peter Prevc (Slo) 9.00
Severin Freund (Nem) 15.00
Michael Hayböck (Avt) 15.00
Manuel Fettner (Avt) 40.00
Markus Eisenbichler (Nem) 40.00
Richard Freitag (Nem) 50.00
...
Simon Ammann (Švi) 175.00
Noriaki Kasai (Švi) 175.00
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.