Šport
2 ogledov

Štirje Slovenci na tekmi

Kranjec je imel nastop na tekmi že zagotovljen. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vsi štirje Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah, bodo tekmovali tudi na petkovi glavni tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Lillehammerju.

Robertu Kranjcu, ki je imel zagotovljen neposreden nastop in je kvalifikacije izpustil, so se pridružili tudi Peter Prevc, Jernej Damjan in Mitja Mežnar.

Prevc je s skokom 127 metrov dosegel 15. rezultat kvalifikacij, isto daljavo je imel tudi Jernej Damjan, ki je zasedel 19. mesto, Mežnarjevih 122 metrov pa je zadostovalo za 28. mesto. Zmagovalec kvalifikacij je bil Avstrijec David Zauner (135 m). Za meter in pol je bil od Avstrijca daljši Čeh Jakub Janda, ki pa je imel boljše razmere, zato je bil njegov odbitek točk večji.

Najdaljši nasploh pa je bil seveda kdo drug kot vodilni v svetovnem pokalu Švicar Simon Ammann, ki je iz nižjega naleta doskočil pri 137 metrih, vseh devet skakalcev iz vrha svetovnega pokala pa je preskočil za več kot deset metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.