Šport
17 ogledov

Stoner želel dirkati namesto Pedrose

casey stoner EPA
Nekdanji svetovni prvak Casey Stoner je bil za prihajajočo dirko za VN ZDA pripravljen zamenjati Danija Pedroso, vendar so se pri Hondi odločil za Hiroshija Aoyamo.

Dani Pedrosa je uspešno prestal operacijo roke in bo okreval naslednjih štiri do šest tednov, Honda pa je že sporočila, kdo bo za naslednji dve dirki zamenjal nekdanjega viceprvaka elitnega motociklističnega razreda.

Naslednja postojanka karavane motoGP je dirka za VN ZDA, Španec pa naj bi izpustil tudi dirko v Argentini. V tem času ga bo nadomeščal Hondin testni voznik Hiroshi Aoyama, čeprav je usluge nekdanji ekipi ponudil tudi dvakratni svetovni prvak Casey Stoner.

Šef ekipe Livio Suppo je potrdil pogovore z Avstralcem in čeprav si večina navijačev želi njegovega začasnega povratka, so se v ekipi odločili, da morajo vso svojo pozornosti posvetiti izboljšavam motocikla, saj na uvodni preizkušnji v Katarju niso mogli višje od petega mesta. Stoner bi s svojim prihodom najverjetneje dvignil ogromno medijskega prahu, kar bi motilo delo ekipe.

Avstralec je novico o neuspelem dogovoru delil na družabnem omrežju Twitter: ''Žal mi je, vendar prihajajoči konec tedna ne bom nastopil na dirki v Ameriki. V čast bi mi bilo dirkati za Danija Pedroso,'' je zapisal in dodal hashtag ''nibilousojeno''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.