Šport
28 ogledov

Štuhčeva bo dobila konkurenco

Lindsey Vonn Instagram
Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov Lindsey Vonn bo v kratkem pripravljena za vrnitev na tekme svetovnega pokala.

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn naj bi se po poškodbi na smučišča vrnila 14. in 15. januarja v Altenmarktu. To je v sredo ob robu tekme zvezdnikov v Zagrebu dejal direktor ameriške smučarske reprezentance Patrick Riml.

''Morda bo potrebovala več treninga, lahko pa se bo počutila samozavestno. Upamo, da se bo vrnila čim prej. Morda že v Altenmarku, morda pa v Garmischu ali Cortini,'' je povedal Riml.

Karavana svetovnega pokala se bo iz Maribora preselila v Flachau, kjer bo na sporedu slalom, nato pa se bodo dekleta v Atletnmarku pomerila na smuku in kombinaciji.

V Garmischu bosta na sporedu smuk in super-G, obe tekmi v hitrih disciplinah pa bo v zaključku januarja gostila tudi Cortina d'Ampezzo.

Načrtuje pot v Evropo

Rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu si je 11. novembra na treningu zlomila desno roko in morala na operacijo. V tem tednu je že začela s treningi v Koloradu, v prihodnjem tednu pa načrtuje let v Evropo, kjer bi naj znova nastopala v svetovnem pokalu.

Na avstrijskem prizorišču Altenmarkt-Zauchensee sta 14. in 15. januarja na sporedu smuk in kombinacija. Vonnova, štirikratna zmagovalka skupnega seštevka, od februarja 2016 ni nastopala na tekmah svetovnega pokala.

Vonnova je z objavo na Twitterju potrdila, da se je vrnila na sneg, a za zdaj še ni prepričana, kdaj bo spet nastopila na tekmi svetovnega pokala. ''Spet na snegu. Tako srečna!'' je zapisala Američanka.

Ob njeni odsotnosti je vlogo smukaške kraljice prevzela nepremagljiva Ilka Štuhec, ki je dobila vse tri smuke v letošnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.