Šport
24 ogledov

Štuhčeva med favoritinjami za zmago

Ilka Štuhec EPA
Ilka Štuhec v tej sezoni še ne pozna poraza v smuku in sodi med favoritinje tretjega smuka za svetovni pokal v Val d'Iseru.

V rdečo majico vodilne v posebnem seštevku discipline oblečena Mariborčanka je zmagala na obeh smukih v Lake Louisu. Po neverjetnemu dvojčku pa je v petek pripravila še eno popolno presenečenje z zmago v alpski kombinaciji. Šestindvajsetletna Štajerka bo na smuku na progi Oreiller-Killy nosila številko 13. Ilka Štuhec je v tej sezoni zmagala na treh tekmah od štirih, na katerih je nastopila.

Gre za njene prve zmage v svetovnem pokalu, pred letošnjo sezono ni bila na stopničkah. Zdaj pa je celo v boju za zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, saj je po desetih tekmah na četrtem mestu v skupnem seštevku. Če smukaški zmagi, glede na to, da je bila v smuku konkurenčna, nista bili presenečenje, pa je s petkovo zmago v Val d'Iseru v kombinaciji pripravila prvovrstno senzacijo. Na tekmah sestavljenih iz smuka in slaloma je bila doslej najvišje deseta leta 2013, slalom pa je bil za sicer slalomsko svetovno mladinsko prvakinjo iz leta 2007 doslej najšibkejša disciplina.

Na startu ženskega smuka bosta še dve Slovenki. Maruša Ferk, ki je v kombinaciji osvojila 12. mesto, bo nosila na startu številko 42, Vanja Brodnik, ki je v kombinaciji ostala brez uvrstitve, pa številko 49.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.