Šport
12 ogledov

Štuhec: Zaradi navijačev še bolj grizeš

ana drev maribor zlata lisica EPA
Slovenske smučarke so dobro pripravljene za domači preizkušnji.

Slovenske barve na sobotnem veleslalomu bodo branile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar, Ilka Štuhec, Meta Hrovat in najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki bo po 20 mesecih premora znova v tekmovalnem pogonu na svoji zadnji, poslovilni tekmi v svetovnem pokalu. V nedeljo bodo na startu slalomske tekme Ana Bucik, Maruša Ferk, Hrovatova, Štuhčeva, Saša Brezovnik in Klara Livk.

Kot je dejal vodja slovenske ženske odprave Denis Šteharnik, so dekleta dobro pripravljena, a da jih na noben način ne želi obremenjevati z rezultati. "Vem, da znajo punce zelo dobro smučati, zelo hitro. Želim, da jim uspe čim več uspešnih zavojev, organizatorjem pa se zahvaljujem za trening 30. in 31. decembra na tem terenu, sicer samo v spodnjem delu, a to je za nas velika prednost," je dejal Šteharnik.

Trener Ilke Štuhec, domačinke in v zadnjem času z zmagami v smuku nove zvezde slovenske ekipe, Grega Koštomaj, je v zadnjih tednih dobil potrditev dobre pripravljenosti svoje varovanke tudi v veleslalomu: "Ilka dobro smuča, zato že nestrpno pričakujemo vikend, obe domači tekmi. Ob bučni podpori domače množice upam, da bodo punce pokazale lepe vožnje."

"Merim lahko še višje"

Ana Drev je bila lani v Mariboru druga, tudi v začetku letošnje sezone ji je šlo dobro. "Od lani naprej ima Maribor zame posebno mesto. Ker sem bila že prej na stopničkah svetovnega pokala, sem vesela, ker sem svoj najboljši rezultat v karieri dosegla prav tukaj. Že prej sem rada prihajala v Maribor, tako vzdušje doživiš malo kje drugod. Doma sem nedaleč stran, velikokrat sem tukaj tekmovala, letos se zelo veselim te tekme. Sem v konstantni formi, na prvih štirih tekmah sem bila med deset, tolikokrat kot lani vso sezono. Če se mi vse skupaj poklopi, lahko merim še višje. Upam, da bom pokazala česa sem sposobna," je povedala slovenska specialistka za tehnične discipline.

Ilka Štuhec | Avtor: EPA EPA

Ilka Štuhec čuti pred domačo tekmo pozitiven pritisk. "Doživeti to tekmo, je vedno nekaj posebnega, spremljali nas bodo vsi, ki sicer ne morejo z nami na oddaljena prizorišča. Zelo se veselim, da smo spet tukaj, da so pogoji dobri in da bo res odličen vikend. Pritisk je pozitiven, ker gre tekma počasneje kot v smuku, slišiš vse, ki navijajo ob progi, to ti da še tisti dodaten košček, da lahko grizeš, kolikor lahko," je povedala Mariborčanka.

"Imam še rezerve"

Po 11. mestu in izidu kariere na torkovem slalomu v Zagrebu, je dobro razpoložena tudi Ana Bucik: "Zelo sem vesela, da mi je v Zagrebu uspel dober rezultat, tudi tam smo že na pol doma. Množica nas je dobro sprejela, a imam še nekaj rezerv, kar se je pokazalo tudi v Zagrebu. Skušala bom biti sproščena in upam, da bom na koncu zadovoljna s tem, kar bom pokazala."

Maruša Ferk je tekmo v Zagrebu končala na 17. mestu, potem ko je napravila manjšo napako. "Še nikoli se nisem tako dobro počutila, na zadnji strmini še nikoli čutila toliko energije kot letos, prej mi je vedno zmanjkalo moči. V drugo sem vedela, da če dobro napadem, da sem lahko med deset. Škoda za tisto napako, zato je malo grenkega priokusa, potočila sem tudi nekaj solz, a sem se že pomirila. Tu me že čaka nova priložnost, napadala bom in upam, da pokažem dva dobra teka od starta do cilja," pa je povedala Ferkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.