Šport
24 ogledov

Šuler: "Žoga se drugače obnaša"

Marko Šuler (desno) ni najbolj navdušen nad uradno žogo letošnjega SP. (Foto: MC Žurnal24 main
V kratkem pogovoru smo našega reprezentančnega branilca Marka Šulerja povprašali o pogojih za delo v njihovi bazi v Johannesburgu. Nekaj težav jim povzroča tudi Jabulani.

Slovenski nogometaši so se tudi na tretjem treningu po prihodu v Južnoafriško republiko še spoznavali s pogoji in uradno žogo svetovnega prvenstva, Jabulani. "Danes smo trenirali na širšim igrišču in opazili, da žoga na tej višini leti drugače. Je hitrejša in se obnaša drugače," je mnenje nogometašev novinarjem prenesel osrednji branilec Marko Šuler.

Nepredvidljiv let
Da je uradna žoga SP zelo problematična že dolgo ni več skrivnost. Veliko težav je naši obrambi povzročala tudi na zadnji prijateljski tekmi pred prihodom v Johannesburg. Visoke podaje Novozelandcev v Ljudskem vrtu so pomenile konstantno nevarnost za naša vrata. "Ob visokih podajah ima žoga nepredvidljiv let. Težko je spremljati njeno pot in obenem držati nasprotnega igralca,“ je branilski zorni kot predstavil Šuler, ki za zdaj še ne more oceniti, koliko težav bo slovenski zadnji vrsti povzročala bolj direktna igra prvega nasprotnika Alžirije. "Alžircev še nismo podrobno spremljali. Za zdaj se bolj ukvarjamo sami s sabo. Moramo jih videti in potem prilagoditi igro,“ je dejal nogometaš belgijskega Genta.

Drugače kot v Brunicu
Tudi nadmorska višina v največjem južnoafriškem mestu otežuje slovensko vadbo. "To so nove okoliščine za nas. Zaradi višine je vsak trening nekaj novega. Pulz se hitro dvigne,“ pravi visoki Korošec. Tudi priprave na višini v italijanskem Brunicu varovancev Matjaža Keka niso povsem pripravile za razmere, s katerimi se spopadajo v JAR: "Malo drugače je kot v Brunicu, saj smo tu vseskozi na višini, tam pa smo se nanjo povzpeli le za določen čas. Treningi so prilagojeni temu, pogoji pa bodo enaki za vse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.