Šport
17 ogledov

Suženjska delo za 50 tisoč evrov

Stephen Keshi EPA
Predstavniki nigerijskega trenerja Stephena Keshija pravijo, da ne bo sprejel suženjske plače, ki bi mu sicer navrgla vsaj okoli 50 tisoč evrov na mesec.

Stephen Keshi je bil selektor Nigerije na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer so se orli prebili v drugi del tekmovanja. Nigerijska nogometna zveza želi z njim podaljšati pogodbo, ta pa naj bi bila sprejeta v nekaj dneh.

Stephen Keshi | Avtor: EPA EPA
A drugačnega mnenja so v trenerjevem taboru. Dvainpedesetletni strokovnjak je s prejšnjo pogodbo zaslužil 23 tisoč evrov na mesec, zdaj pa naj bi po pisanjih v nigerijskih medijih zahteval mesečno plačo v višini med 10 in 15 milijonov nairov (46.000 - 69.000 evrov). Njegov medijski predstavnik Emmanuel Ado pravi, da si Keshi zasluži še več denarja: "Pripravljeni smo se nekoliko pogajati, a na suženjsko pogodbo ne bomo pristali. Ne bomo podpisali sodelovanja, ki bi bilo v njegovo škodo. Mediji se ne zavedajo, koliko je vreden. Presenetil vas bom. Vreden je več kot 10 milijonov nairov in takšne pogodbe ne bo podpisal. Klub iz Angole mu je pred kratkim ponudil mesečno plačo v višini 90.000 evrov, a jo je zavrnil. Kaj bi mu torej pomenilo pet ali deset milijonov nairov?"

Tiskovni predstavnik nigerijske nogometne zveze Ademola Olajire meni, da bo do dogovora prišlo: "Ni nam omenjal številke 15 milijonov nairov. Ne vem, od kod prihaja ta informacija, Nisem član ekipe, ki se pogovarja z njim, a vem, da se takšne številke niso omenjale." Olajire je še dejal, da je Keshi pisno izrazil željo za podaljšanje sodelovanja: "Želi si še naprej voditi super orle inprepričan sem, da nsimo več milijard vredna organizacija."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.