Šport
91946 ogledov

Svetovnemu prvaku odvzeli naslov, zdaj si je sodil sam

Vladimir Sedov Profimedia
Kazahstanec, ki je zaradi dopinga izgubil naslov svetovnega prvaka, si je vzel lastno življenje.

Kazahstanskega šampiona v dvigovanju uteži Vladimirja Sedova so našli mrtvega v eni izmed kazahstanskih vasi. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi njegova družina razkrila, da je šlo za samomor. Smrt v Kazahstanu zelo priljubljenega športnika je potrdila tudi tamkajšnja zveza dvigovalcev uteži.

"Prejšnjo noč je preminil izkušeni dvigovalec uteži Vladimir Sedov. Cenjeni športni šampion republike Kazahstan, udeleženec olimpijskih iger 2008, večkratni prvak in kazahstanski rekorder Vladimir Sedov je bil od otroštva posvečen našemu športu, nagrajen pa je bil tudi s posebnim redom za izjemne športne uspehe," so sporočili z zveze.

Sedov je bil sicer nekdanji svetovni in večkratni azijski prvak, medtem ko je bil leta 2008 na olimpijskih igrah četrti in je za las zgrešil olimpijsko medaljo. Kazahstancu, ki je bil med leti 2006 in 2008 že suspendiranzaradi dopinga, so leta 2019 ponovno preverili stare vzorce, kateri so se kasneje izkazali za pozitivne. Zaradi tega so Sedovu izbrisali vse rezultate med letoma 2008 in 2016, med drugim tudi vse naslove prvaka.

Vladimir Sedov | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.