Šport
956 ogledov

Svetovni rekorder svari: "To je najhujši virus, kar sem jih imel."

Cameron van der Burgh Epa
Nekdanji južnoafriški plavalec pojasnjuje učinke koronavirusa na ljudi, ki so sicer v zelo dobri fizični pripravljenosti.

Med obolelimi za koronavirusom je tudi nekdanji olimpijski in plavalni svetovni prvak ter svetovni rekorder Cameron van der Burgh, tekmec slovenskih asov Damirja Dugonjića, Matjaža Markiča in Emila Tahirovića na krajših razdaljah v prsnem slogu. Ta opozarja, da gre tudi pri mlajših ljudeh za resno bolezen in da koronavirus ni hec.

"Z virusom se borim že 14 dni. To je najhujši virus, ki sem ga imel doslej, čeprav sem zdrava oseba, z močnimi pljuči (ne kadim/šport) in živim športno življenje ter sem še vedno mlad (kar se tiče demografskega tveganja)," je na Twitterju zapisal 31-letni južnoafriški športnik.

Van der Burgh zato opozarja, da se športniki, ki nadaljujejo z resnimi pripravami na igre v Tokiu 2020, po nepotrebnem izpostavljajo tveganju. Za svoje zdravje pravi, da je večina hujših simptomov minila, vseeno pa je še vedno izredno izčrpan in nesposoben za fizično aktivnost. "Tudi če samo hodim, sem kasneje utrujen še več ur," je še dejal in priznal, da ima še naprej težave z neprestanim kašljanjem.

Vsem športnikom, ki bodo oboleli, pa sporoča, da se na igre ne bodo mogli pripraviti, saj bolezen pobere preveč moči, da bi to do poletja res lahko obnovili formo.

Van der Burgh je zlato olimpijsko kolajno na 100 m prsno osvojil leta 2012 na igrah v Londonu, štiri leta kasneje v Rio de Janeiru je bil srebrn.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.