Šport
4040 ogledov

Atletska zvezdnica umrla v grozljivih okoliščinah

Epa
Kenijsko olimpijko so našli mrtvo na njenem domu. Umrla naj bi za posledicami vbodnih ran. Stara je bila 25 let.

Kenijska policija preiskuje okoliščine smrti 25-letne dolgoprogašice Agnes Tirop, ki so jo našli zabodeno v njenem domu v mestu Iten na zahodu te vzhodnoafriške države. Po neuradnih informacijah naj bi udeleženko nedavnih olimpijskih iger v Tokiu, kjer je za las zgrešila odličje v teku na 5000 metrov (4. mesto), do smrti zabodel njen mož.

Za Tiropovo naj bi bila usodna vbodna rana v predel vratu, so sporočili preiskovalci. V zvezi z dogodkom so želeli zaslišati tudi njenega moža, ki pa je trenutno še vedno na begu, zaradi česar je postal tudi glavni osumljenec.

Smrt vrhunske atletinje je v uradni izjavi potrdila kenijska atletska zveza. "Pretreseni smo ob prezgodnji smrti dobitnice dve bronastih odličij s svetovnih prvenstev Agnes Tirop. Še vedno si prizadevamo odkriti več podrobnosti o njeni smrti. Kenija je izgubila dragulj. Zahvaljujoč dih jemajočim predstavam na stezi je bila Agnes ena izmed najhitreje razvijajočih se mednarodnih atletskih zvezdnic," so zapisali.

 | Avtor: Epa Epa

Agnes Tirop je na atletskih stezah nanizala številne uspehe.

Na svetovnih prvenstvih je osvojila dve bronasti medalji v teku na 10.000 metrov, pred samo dobrima dvema mesecema pa je olimpijsko preizkušnjo na 5000 metrov končala na četrtem mestu. Od brona jo je ločilo zgolj 75 stotink sekunde.

Pred mesecem dni je dosegla nov svetovni rekord (00:30;01) v cestni dirki na 10 km v izključno ženski konkurenci.

Agnes Tirop | Avtor: Epa Epa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnes Tirop (@agnestirop)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnes Tirop (@agnestirop)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnes Tirop (@agnestirop)

Komentarjev 1
  • jakec1575 16:50 13.oktober 2021.

    Ce bi zena ubila moza, bii bilo pa 20zarukanih komentarjev tu. Pa se lovaca bi bila.

Sorodne novice