Šport
16 ogledov

Švica: Cuche, pomagaj nam!

didier cuche EPA
Vodstvo švicarske reprezentance v alpskem smučanju je hitro reagiralo na slabe rezultate njihovih smučarjev v hitrih disciplinah. Švicarji so namreč za pomoč prosili legendarnega Didierja Cucheja, ki bo okrepil strokovni štab, sprva pa naj bi pomagal le z nasveti.

Štirikratni zmagovalec svetovnega pokala v smuku in superveleslalomski svetovni prvak, ki se je upokojil po lanski sezoni, bo z reprezentanco že naslednji teden v Val Gardeni, nekdanjim reprezentančnim kolegom pa bo pomagal tudi na januarskih smukih v Wengnu in Kitzbühelu; na zadnjem je zmagal kar petkrat.

Švicarji, ki letos nastopajo tudi brez svojega lani najboljšega smučarja Beata Feuza, so letos katastrofalno začeli sezono v hitrih disciplinah, z desetim mestom v smuku Beaver Creeka je še najboljšo uvrstitev dosegel olimpijski prvak Didier Défago. V zelo slabi formi so Carlo Janka, Silvan Zurbriggen, Sandro Viletta (vsi že zmagovalci tekem svetovnega pokala) in Patrick Küng, prav tako pa tudi mlajši tekmovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.