Šport
27 ogledov

Švicar junak v premierni tekmi NHL-a

muršak kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Hokejisti Detroit Red Wings, katerih član je tudi Mariborčan Jan Muršak, so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju v Ohiu prišli do zmage. Proti Columbus Blue Jackets so s 4:3 zmagali po kazenskih strelih; junak večera je bil Damien Brunner.

Švicarski novinec v dresu Detroita Damien Brunner, ki je igral svojo prvo tekmo v ligi NHL, je bil tokrat v dvorani Nationwide pred 19.206 gledalci mož odločitve, ko je v četrtem krogu kazenskih strelov ukanil vratarja Sergeja Bobrovskija. "Občutek je odličen. S kazenskimi streli imam veliko izkušenj, zlasti v švicarski ligi in državni reprezentanci. Tako sem le ohranil mirno kri. K sreči je plošček našel pot do gola," je po tekmi dejal Švicar.

Za Detroit so sicer zadeli še Brian Lashoff, ki ga je klubsko vodstvo vpoklicalo zaradi težav s poškodbami, branilec Ian White in veteran Pavel Dacjuk, ki je zbral še podajo, pri gostiteljih pa so se med strelce vpisali Cam Atkinson, James Wisniewski in Vinny Prospal.

"Današnja tekma je bila za nas zelo pomembna, saj smo na uvodu v sezono doživeli boleč poraz. Zaostanek z 0:2 pa bi bil ob že tako skrajšani sezoni prevelik in slab za našo samozavest. Dve točki sta pomembni in zdaj lahko uživamo na potovanju domov," je po tekmi dejal vratar rdečih kril Jimmy Howard, ki je zbral 30 obramb.

Muršak pa je skrajšano sezono NHL nesrečno začel, saj se je na sobotni tekmi poškodoval že ob svoji prvi izmeni na ledu, ko je po naletu tekmeca Davida Backesa z ramo nerodno priletel v zaščitno ogrado. Napadalec rdečih kril je sicer še skušal nadaljevati, a je že prvi pregled na prizorišču pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, zato ga pri Detroitu niso več spustili na igrišče.

Kot so sporočili v njegovi ekipi Detroit Red Wings, slovenskega hokejista čakajo podrobnejši pregledi danes, ko se bo moštvo vrnilo z uvodnih gostovanj v NHL. Direktor ekipe Ken Holland pa meni, da Muršaka čakata dva do trije tedni počitka, če bodo pregledi potrdili, da gre za poškodbo sternoklavikularnega sklepa, ki povezuje ključnico in prsnico. Slovenskega hokejista, ki je le dan po nesrečnem dogodku praznoval 25. rojstni dan, bodo po Hollandovih navedbah najverjetneje uvrstili na seznam poškodovanih.

Pri rdečih krilih imajo sicer precej težav s poškodbami. Darrenu Helmu, Toddu Berutzziju in Jakubu Kindlu sta se na "bolniški" pridružila še Muršak in vratar Jonas Gustavsson.

Liga NHL, Izidi:
Columbus Blue Jackets : Detroit Red Wings 3:4 (kazenski streli)
(Jan Muršak zaradi poškodbe ni igral za Detroit)

Boston Bruins : Winnipeg Jets 2:1 (kazenski streli)

New York Islanders : Tampa Bay Lightning 4:3

Nashville Predators : St. Louis Blues 3:4 (kazenski streli)

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 1:2

Ottawa Senators : Florida Panthers 4:0

Calgary Flames : Anaheim Ducks 4:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.