Šport
29 ogledov

Švicarji po deseto zaporedno zmago

švica sp hokej EPA
V današnjem finalu svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine na Švedskem se bosta ob 20.30 v Stockholmu pomerili domača reprezentanca in Švica. Švedi bodo skušali v dvorani Globe osvojiti skupno že deveto zmago na SP, Švicarji pa so že z uvrstitvijo v finale izenačili največji uspeh v zgodovini, svetovni prvaki pa niso bili še nikoli.

Švico le še ena zmaga loči od zgodovinskega uspeha. Ima sicer že nekaj medalj s prvenstev, a so že precej stare. Zadnja do letošnjega finala, Švicarji imajo srebro že zagotovljeno, je bila bron iz leta 1953. Doslej so bili srebrni le enkrat, davnega leta 1935.

Na letošnjem SP so Švicarji poskrbeli za izjemen zmagoviti niz. Poraza še ne poznajo, dobili so vseh sedem tekem v predtekmovanju, četrtfinale s Češko, sinoči pa še polfinale proti ZDA s 3:0. Švede so v predtekmovanju premagali s 3:2.

Švedi so se v sobotnem polfinalu oddolžili tradicionalnim tekmecem Fincem za poraz v finalu leta 2011 in jih premagali s 3:0. S tem so si priborili priložnost, da pred domačimi navijači osvojijo zlato medaljo, kar ni uspelo nobeni reprezentanci že vse od Sovjetske zveze leta 1986. Že popoldne ob 16.00 se bosta za tretje mesto pomerili poraženki polfinala, ZDA in Finska.

Medalje pa bodo danes zvečer dobile povsem druge ekipe kot lani, saj se lanske dobitnice Rusija, Slovaška in Češka niso uvrstile niti v polfinale.

SP elitne divizije, finale:

ob 20.30
Švedska - Švica

Za tretje mesto:

ob 16.00
ZDA - Finska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.