Šport
19 ogledov

"Svoje sem opravil, grem domov"

Planica 2016 Saša Despot
Peter Prevc je postavil še en mejnik skakalnega športa. A tokrat je moral priznati premoč Robertu Kranjcu.

"To je to, jaz sem svoje opravil. Grem domov," se je po novem rekordu pošalil Peter Prevc, ki je z 21. uvrstitvijo na zmagovalni oder znova popravil dosežek, ki ga je s posamičnimi stopničkami v eni sezoni držal Gregor Schlierenzauer. Avstrijec je v sezoni 2008/09 prišel do dvajsetih uvrstitev na zmagovalni oder.

"Bilo je podobno kot v četrtek. Ne da bi želel preveč, ampak sem preprosto začel malce prepozno z odskokom. Smuči so mi šle po svoje. Želel sem nadaljevati, pa niso bili pogoji pravi in so smuči znova zanihale. Zato sem bil šesti po prvi seriji. Je bil pa drugi skok dober, najboljši letos v Planici. Boljši kot četrtkov drugi polet.  Od Almatyja nisem ponovil takšnega skoka. Zato sem bil tudi tako zadovoljen," je svoja petkova nastopa na tekmi ocenil najboljši skakalec sezone.

Naslednji tekmovalci so zaostajali za njim, na vrhu je ostal le še Robert Kranjec. "Takoj, ko sem videl, da je Robi skočil dovolj daleč, da bova prvi in drugi, mi je bilo povsem vseeno, kako se razplete. Ko sem videl, kako je pristal, sem bil kar prepričan, da bo zmagal in sem ga moral kar malce prepričevati, ko sva čakala rezultate, da bo dovolj. Ko se je številka pokazala, nama je pa odleglo," je bil zmage reprezentančnega kolega vesel Prevc, ki je Kranjca tudi takoj dvignil na svoja ramena.

Sledi ekipna tekma. "Kar nekaj ekip je zelo močnih. Norvežani so zelo močni. Že na Kulmu smo videli, kako so se v poletih poigrali z vsemi," je dejal Prevc, ki je za konec znova pohvalil tudi gledalce: "Večkrat sem zajel sapo. Preprosto sem bil srečen, ko sem videl, koliko je zastav in kako navdušeni so gledalci."

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 08:10 19.marec 2016.

    Kolikor zaslužijo skakalci je še vedno premalo.

  • blueone 03:05 19.marec 2016.

    Bravo Robi in Peter vidva sta naša junaka!

  • Avatar mike1968
    mike1968 20:22 18.marec 2016.

    Mediji bodo kmalu spet začeli medijski cirkus okoli zaslužka Petra Prevca http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/163901/medijska-evforija-o-zasluzkih-petra-prevca