Šport
14 ogledov

Tako Celje kot Gorenje dvignjenih rok

metličić Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi tekmi osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v gosteh premagali danski Arhus s 23:22 (9:11). Gorenje v pokalu EHF v osmini finala zanesljivo prek Izraelcev.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so z odliko opravili prvi del naloge v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev in v Hamletovi deželi premagali Arhus. Povratna tekma bo v soboto, 18. februarja, v Celju.

Prvi polčas je bil izenačen, igralci obeh ekip pa so naredili tudi kakšno tehnično napako več. V rahli rezultatski prednosti so bili gostitelji, ki so v 26. minuti prvič na tekmi povedli s +2 (10:8), višjo prednost pa jim je preprečil celjski vratar Dejan Perić, ki je v prvi polovici tekme ubranil devet od skupno 16 tekmečevih strelov.

Drugi polčas so bolje odprli pivovarji. V 38. minuti so prek Roka Žurana povedli s 15:12, najvišje vodstvo na tekmi pa so si priigrali v 53. minuti, ko je Luka Žvižej povišal na 22:18. Žilavi gostitelji se niso predali, v končnici so močno zagrozili Celjanom, ki pa so v deželi evropskih prvakov vendarle dosegli pomembno zmago. V celjski vrsti se je ob razpoloženemu vratarju Periću izkazal tudi nekdanji hrvaški reprezentant Petar Metličić s sedmimi goli, Žuran in Gašper Marguč pa sta dosegla po štiri zadetke.

V Slovenj Gradcu kot doma

Velenjčani so si po prepričljivi in učinkoviti predstavi praktično že zagotovili napredovanje v četrtfinale pokala EHF, povratna tekma v predmestju Tel Aviva čez teden dni bo zgolj formalnost. Izbranci Branka Tamšeta so bili absolutni gospodarji igrišča v Slovenj Gradcu, ki je zaradi zasedenosti Rdeče dvorane gostila evropsko preizkušnjo. "Ose" so bile za goste iz Izraela, ki so v minulem kolu senzacionalno izločili ruske rokometaše iz Krasnodarja, enostavno premočne, v pravi igri mačke z mišjo pa so na koncu slavile s +16.

V domači vrsti sta bila strelsko najbolj učinkovita srbski reprezentant Nikola Manojlović z desetimi in Klemen Cehte s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Gajić, ki je zaustavil 14 tekmečevih strelov. Pri gostih sta bila velenjskim rokometašem enakovredna le izraelski reprezentant Ariel Rosental in Romun Marian Filip. Oba sta dosegla po osem golov.

Pokal pokalnih zmagovalcev, osmina finala, prva tekma:

Arhus : Celje P. L. 22:23 (11:9)
Nielsen 6 (2), Thoustrup 5; Metličić 7, Marguč in Žuran 4

Pokal EHF, osmina finala, prva tekma:

Gorenje Velenje : Maccabi Rishon Le Zion s 40:24 (19:9)
Manojlović 10, Cehte 6; Rosental in Filip po 8


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.