Šport
293 ogledov

Tako je Serena pospremila Federerjevo upokojitev

Serena Williams Epa
Švicar bo kariero končal z 20 naslovi na turnirjih velike četverice.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je nedavno končala kariero, je ob novici, da se od teniških igrišč poslavlja tudi Roger Federer, izrazila občudovanje švicarskega zvezdnika in mu obenem zaželela dobrodošlico v klubu "teniških upokojencev", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Roger Federer, zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, je slovo napovedal v četrtek. Zadnja postaja njegove bogate kariere bo nastop na Laverjevem pokalu konec meseca.

Šport: Federer navdušil teniški svet z odlično novico Slovo največjega Šport Največji vseh časov napovedal slovo. Igral bo le še na...

"Želela sem povedati, da si našel najboljši način, da to poveš - tako kot si vse naredil odlično v svoji karieri. Vedno sem te občudovala in bil si moj vzornik. Najini poti sta si bili zelo podobni, skorajda enaki," je na družbenih omrežjih zapisala Williamsova.

"Navdihnil si milijone ljudi, tudi mene. Lahko samo zaploskam in se veselim vsega, kar boš v prihodnje še naredil, in ostani Roger Federer," je še dodala Američanka in nato hudomušno pristavila še "Dobrodošel v klubu upokojencev".

Švicar bo kariero končal z 20 naslovi na turnirjih velike četverice. V moški konkurenci sta le dva boljša na tem področju, Španec Rafael Nadal (22) in Srb Novak Đoković (21). Pri ženskah se je Williamsova ustavila pri 23 zmagah, kar je ena manj od rekorderke, Avstralke Margaret Court.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice