Šport
385 ogledov

Tako se je končal slovenski nastop v finalu

Tjaša Vozel Profimedia
Tjaša Vozel je nastopila med osmerico najboljših v disciplini 200 metrov prsno.

Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu z izidom 2:21,99 osvojila osmo mesto na 200 metrov prsno. Z 2:18,35 je bila najboljša Rusinja Maria Temnikova, srebro je osvojila Britanka Molly Renshaw, bron pa Italijanka Maria Carraro.

Do polovice tekme je imela Vozlova enak dosežek kot v dopoldanskem predtekmovanju, ko je z državnim rekordom 2:20,99 zasedla drugo mesto. Takrat pa se je začel silovit napad Temnikove ter Italijanke Francesce Fangio, ki sta plavali ob Vozlovi, in slovenska reprezentantka je odgovorila s povečano frekvenco, a s slabšim zavesljajem do konca izgubila celo sekundo.

V boju za zlato si je Temnikova zmago zagotovila šele v finišu, ko je na zadnji četrtini ugnala do takrat vodilno Renshawovo.

Popoldan je nepričakovano priložnost v polfinalu na 50 m prosto dobila še plavalka Olimpije Neža Klančar in s tretjim izidom v karieri 24,71 zasedla 13. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.