Šport
28 ogledov

"Takšen gol dosežeš enkrat v življenju"

Škotski vezist Charlie Adam je na enajstmetrovko Edena Hazarda odgovoril z zadetkom z lastne polovice, ki pa po golu Loica Rémyja v drugem polčasu ni bil dovolj vsaj za točko.

Stoke City se je s Stamford Bridga vračal brez točk, toda proti Chelseaju so "lončarji" dodobra prestrašili Joséja Mourinha, njegove igralce in navijače, ki so lahko objokovali tudi novo poškodbo prvega strelca Diega Coste.

Prvo ime tekme ni bil strelec zmagovitega gola Loic Rémy, temveč škotski vezist Charlie Adam, ki je priznal, da takšnega zadetka, kakršnega je s svoje polovice zabil enemu najboljših vratarjev na svetu Thibautu Courtoisu, v življenju (še) ni in tudi nikoli več ne bo zabil.

Adam je z okrog 65 metrov presenetil Belgijca, nekdanji član Blackpoola in Liverpoola pa je tako najbrž že na začetku aprila zabil gol sezone v Premier League, ki pa na koncu ni bil dovolj niti za točko. "Nikoli se nisem zavedal, da imam takšno moč – premagati tako kakovostnega vratarja je nekaj posebnega. Tega se bom vedno spominjal. Bil je eden izmed tistih strelov, ki se ti lepo 'namestijo', videl sem, da je vratar stran od črte. Imel sem srečo, da je šla notri," je za BBC Sport dejal Adam, sicer velik specialist za standardne situacije.

"To se ti lahko zgodi enkrat v življenju, izvrstno je na individualni ravni – izvrsten način, da sem prišel do svojega 50. gola v angleškem nogometu, toda ekipa je izgubila in to je reč, ki te razočara," je dodal Adam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.