Šport
72 ogledov

Takšnega padca s konja še niso videli

Džokej Lewis Ferguson ne bo tako hitro pozabil svojega petega profesionalnega nastopa. Po spektakularnem padcu jo je sicer odnesel brez resnejših poškodb.

Lewis Ferguson je nastopil na stezi v Wincantonu in bil odlično na poti, ko je njegov konj tik pred ogrado nenadoma spremenil smer, 18-letnega džokeja pa je manever tako presenetil, da je zletel s sedla. Rezultat je bil spektakularen padec, ki pa je začuda minil brez posledic za jezdeca. Ta je brez pomoči odšel s steze.

"To je bil najgrši padec, ki sem ga videl v svojem življenju," je dogodek opisal sodnik ob progi Barry Johnson in dodal: "Z Lewisom je vse v redu. To je neverjetno. Ko je odšel s proge, se je mirno pogovarjal, kot da se ne bi zgodilo prav nič. Bil je povsem miren. Zgodil se je čudež. To je bil najhujši padec, ki sem ga kdajkoli videl, vesel sem, da ne čuti posledic. Bal sem se najslabšega."

Ferguson ima na svojem twitter računu sicer zapisano: "Bolečina je začasna, zmaga je večna." Svojega padca še ni pokomentiral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.