Šport
971 ogledov

Takšnih porazov Đoković res ni vajen

Novak Đoković Epa
Novak Đoković je osvojil le tri igre.

Srbski teniški šampion Novak Đoković je v četrtfinalu teniškega turnirja v Dunaju doživel neprijeten poraz. S 6:2 in 6:1 ga je premagal 42. z ATP računalniške lestvice Italijan Lorenzo Sonego, ki se je na turnir uvrstil kot srečni poraženec, saj ga je v kvalifikacijah z 2:1 v nizih premagal najboljši Slovenec Aljaž Bedene. 

Đoković je na tokratnem dvoboju zbral kar 25 neizsiljenih napak, pri tem pa je v svojo statistiko vpisal le sedem 'winnerjev'. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj, na 12 obračunih, ki jih je doslej odigral s srečnimi poraženci, pa Srb še nikoli ni izgubil. Že na začetku dvoboja je tokrat Đoković izgubil dva servisa, Italijan pa je povedel s 4:0 v igrah. Podobna zgodba se je odvijala v drugem nizu, po dveh odvzetih servisih je Sonego vodils 5:1. Sledila je njegova največja zmaga v karieri.

Posilstvo Odziv Šport Teniški superzvezdnik zanikal obtožbe, da je poizkušal zadaviti dekle

Petindvajsetletni italijanski teniški igralec se je 12. oktobra prebil na 42. mesto, to je njegova najvišja uvrstitev na lestvici. Na grand slam turnirjih in mastersih se je le dvakrat prebil preko drugega kroga, leta 2019 je osvojil ATP turnir v Antalji. Na Dunaju mu je najprej premoč moral priznati 26. igralec sveta Dušan Lajović, nato še 31. na svetu Hubert Hurkacz.

Lorenzo Sonego | Avtor: Epa Epa

Če ne bi bil teniški igralec, bi se Sonego verjetno ukvarjal z nogometom. Prihaja iz Torina, vendar ne stiska pesti za Juventus, je namreč velik navijač mestnega tekmeca Torina. Njgovi vzorniki so Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga in Ronaldinho.

Đoković si je na turnirju po zmagah proti Filipu Krajinoviću in Borni Ćoriću sicer že zagotovil prvo mesto do konca leta 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice