Šport
67 ogledov

Tampa Bay in Vegas korak pred napredovanjem

Alex Killorn Tampa Bay Lightning Profimedia
V noči na nedeljo so bile v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrane štiri tekme končnice.

Branilci naslova prvaka Tampa Bay Lightning so na četrti tekmi prvega kroga končnice doma premagali Florido Panthers s 6:2 in v centralni skupini povedli s 3:1 v zmagah.

Rus Nikita Kučerov je na Floridi sodeloval pri štirih uspešnih akcijah Tampe, dosegel je gol in tri podaj, preden je zaradi poškodbe levega kolena sicer sam zapustil ledeno ploskev sredi zadnje tretjine. Po operaciji kolka 29. decembra lani ni veliko igral, je pa v tej končnici doslej dosegel devet točk s tremi goli in šestimi podajami. V ekipi upajo, da bo napadalec nared za naslednje boje, to je dejal tudi Alex Killorn, ki je dosegel dva gola in podajo.

John Tavares Grozljivka v NHL Šport Ko cela dvorana umolkne: grozljiva poškodba velikega zvezdnika

Tudi Vegas Golden Knights vodijo s 3:1 v zahodni skupini, ker so v gosteh s 4:0 premagali Minnesoto Wild. Vratar Vegasa Marc-Andre Fleury je zaustavil vseh 35 strelov tekmecev in je v tej seriji po 116 strelih hokejistov Minnesote dobil le štiri gole. Dva je tokrat za podprvake NHL leta 2018 dosegel Nicolas Roy, Mark Stone pa je zadel z igralcem manj na ledu.

V vzhodni skupini so New York Islanders s 4:1 premagali Pittsburgh Penguins in izid v zmagah izenačili na 2:2. Ruski vratar Ilija Sorokin je ubranil 29 poskusov igralcev Pittsburgha. Novinca v ligi je na njegovi drugi tekmi v končnicah Stanleyjevega pokala dve minuti in pol pred koncem premagal le Zach Aston-Reese. Dve točki je z golom in podajo na drugi strani zabeležil Oliver Wahlstrom 

V severni skupini pa so na 1:1 izenačili hokejisti Toronto Maple Leafs, ki so Montreal Canadiens odpravili s 5:1. Tri točke je zbral Auston Matthews z golom in podajama za Toronto. Ta je igral brez kapetana Johna Tavaresa, ki je na prvi tekmi končnice dobil pretres možganov in si poškodoval tudi koleno ter še ni jasno, kdaj bo lahko vnovič pomagal soigralcem.

NHL (končnica), izidi:

CENTRALNA SKUPINA:
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 6:2
- Tampa Bay vodi s 3:1 v zmagah

VZHODNA SKUPINA:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4:1
- izid v zmagah izenačen na 2:2

SEVERNA SKUPINA:
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 5:1
- izid v zmagah izenačen na 1:1

ZAHODNA SKUPINA:
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 0:4
- Vegas vodi s 3:1 v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.