Šport
35 ogledov

Tampa še desetič v nizu

Tampa Bay Lightning
Tampa Bay v tej sezoni blesti na severnoameriških ploskvah NHL.

Trenutno je Tampa Bay daleč najboljša ekipa rednega dela, v noči na četrtek po slovenskem času pa je dosegla deseto zmago v nizu, potem ko je v kultnem Madison Square Gardnu po podaljšku premagala New York Rangers s 4:3. Odločilni gol je prispeval švedski branilec Victor Hedman. Za floridsko ekipo so gole dosegli Tyler Johnson, Dan Girardi in J.T. Miller, izkazal pa se je tudi ruski vratar Andrej Vasilevskij s 33 obrambami in njegov rojak Nikita Kučerov z dvema podajama. Za Rangerje so zadeli Mika Zibanejad, Jimmy Vesey in Boo Nieves.

anže kopitar los angeles kings nhl Ponižanje Šport Kralji v prostem padu

Na sporedu so bile še štiri tekme. Colorado je šele po izvajanju kazenskih strelov ukanil Vancouver s 3:2, zmagoviti gol pa je v šesti seriji prispeval Šved Carl Soderberg. V rednem delu sta za gostitelje zadela Mikko Rantanen in Nathan MacKinnon, za goste Josh Leivo in Antoine Roussel, izkazal pa se je tudi gostujoči švedski vratar Jacob Markstrom, ki je ubranil kar 43 strelov.

Calgary, sicer vodilna ekipa zahodne konference, je po hudem boju strla odpor New Jerseyja in slavila z 2:1. Za kanadsko ekipo sta v Prudential Centru zadela Elias Lindholm in Mark Giordano, za ameriško pa je edini gol prispeval Kevin Rooney.

V kanadskem obračunu je Toronto brez posebnih težav na kolena položil Edmonton. Andreas Johnsson je za zmago s 6:2 prispeval dva gola, po enega so prispevali Mitchell Marner, Patrick Marleau, John Tavares in William Nylander, danski vratar Frederik Andersen je zbral 34 obramb. Za osmoljence sta zadela Leon Draisaitl in Ryan Nugent-Hopkins.

Zasedba iz Chicaga je slavila v Anaheimu s 4:3. Za zmagoviti Chicago je dva gola dosegel Alex DeBrincat, enkrat je zadel Connor Murphy, zmagoviti zadetek pa je 17 sekund pred koncem rednega dela prispeval Patrick Kane. Za kalifornijsko zasedbo so se med strelce vpisali Devin Shore, Carter Rowney in Troy Terry.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na petek v svojem Staples Centru gostili Dallas Stars.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 6:2
New Jersey Devils - Calgary Flames 1:2
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3:4*
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 3:2**
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 3:4

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.