Šport
143 ogledov

Tatovi obiskali Urško Hrovat

Urška Hrovat ima na mariborsko Pohorje same lepe spomine. (Foto: www.alesfevzer. Žurnal24 main
Domovanje nekdanje vrhunske alpske smučarke Urška Hrovat so oplenili zmikavti. Tatovi so iz sobe, v kateri Ljubljančanka hrani žlahtna športna priznanja, ukradli pokal s svetovnega prvenstva v Sierri Nevadi ter še tri odličja z mladinskih svetovnih prvenstev, so Slovenske novice poročale na svojih spletnih straneh.

Urška Hrovat je na svetovnem prvenstvu v Španiji (Sierra Nevada) 24. februarja 1996 samostojni Sloveniji prismučala prvo odličje na svetovnem prvenstvu, bronasto kolajno v slalomu, takrat se ji je za stotinko izmuznila srebrna. Tatovi so odnesli tudi tri odličja s svetovnih mladinskih prvenstev; zlati medalji, ki ju je osvojila leta 1991 v norveškem v Geiloju in leta 1992 v Mariboru, ter bron iz Monte Campioneja (1993). Hrovatova, ki se je iz snežne karavane poslovila po svetovnem prvenstvu leta 2001 v St. Antonu, je v svetovnem pokalu petkrat zmagala, 14-krat pa je stopila na oder za zmagovalke.

"Kot da bi tat vedel, katera priznanja so mi najbolj pri srcu, le tista je vzel. Pokal in medalje same po sebi nimajo vrednosti, saj so le zlitina kovin, meni pa so posebne zaradi osebnih dosežkov v moji mladosti in tudi zato, ker sem Sloveniji priborila prvo medaljo na svetovnih prvenstvih," je za Slovenske novice dejala 39-letna Hrovatova.

"Upam, da jih zagledam na kakšnem bolšjem sejmu"

Tatvino je opazila šele pred časom pri selitvi in urejanju novega domovanja. V domovanje ji niso vlomili. "Tatvino in spisek ukradenih predmetov sem predala policiji. Čeprav sem posredovala tudi imena ljudi, ki so se v tistem času sprehajali po prostoru, kjer so opravljali dela, pa na policiji pravijo, da je od dogodka minilo kar nekaj časa in da je verjetnost, da bom dobila pokal in medalje nazaj, zelo majhna. Mogoče pa pokal in medalje spet dobim nazaj, morda jih odkupim na kakšnem bolšjem sejmu ali pa jih ugledam kje drugje. Lahko le upam, da mi jih tat nekoč diskretno vrne, saj so, kot sem že poudarila, njemu nepomembni in ničvredni," je še dejala. Tat oziroma tatovi so spregledali kristalni pokal za zmago na mariborski Zlati lisici ter kolajni za skupno drugo in tretje mesto v seštevku slalomskega točkovanja, mogoče zato, ker so bili pretežki.

Lani aprila so nepridipravi obiskali tudi enega najbolj uspešnih slovenskih olimpijcev - strelca Rajmonda Debevca, ki mu sicer niso odnesli medalj, ampak so iz njegove trgovine ukradli tekmovalno puško, s katero je osvojil olimpijski bron v Pekingu. Alpskemu smučarju Kjetilu Andreu Aamodtu pa so leta 2003 iz zaklenjenega sefa ukradli 19 medalj. Norvežan je po štirih letih prejel obvestilo, da so kolajne naprodaj na spletu, zdaj jih hrani v muzeju v Lillehammerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.