Šport
73 ogledov

''Tega se ne počne že iz spoštovanja do tekmeca''

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016
1/14
Stanko Gruden/STA
Slovenska rokometna reprezentanca je s fantastično predstavo povozila aktualne olimpijske podprvake. Kako so tekmo videli Veselin Vujović, Uroš Zorman, Dean Bombač in Simon Razgor?

Če je v uvodnih minutah kazalo, da Slovence čaka izredno težka naloga, pa se je v drugem delu srečanja zdelo, da so varovanci Veselina Vujovićavsaj za razred boljši od svojega nasprotnika.
 
Slovenski rokometaši so zadevali kot po tekočem traku in Švedom pobegnili celo na osem golov razlike, na koncu je prednost skopnela na pet. S tretjo zaporedno zmago so si zagotovili nastop v četrtfinalu olimpijskega turnirja.

 "Neumno bi bilo, če bi rekel, da po treh zmagah nisem zadovoljen, verjetno bi vsi mislili, da se norčujem. Mislim, da iz tekme v tekmo igramo bolje, toda še vedno imamo rezerve tako v obrambi kot v napadu. Nekatere igralce še čakamo, nekateri še niso pokazali vsega, kar zmorejo. Nisem zadovoljen tudi s tem, kar se je občasno dogajalo, da smo poskušali iz ekshibicijami, kar sam prepovedujem. Resne reprezentance tega ne počnejo že iz spoštovanja do tekmeca. Švedi si ne zaslužijo, da jim prodajamo cepeline in druge finte. Med dvema enakovrednima reprezentancama vedno zmaga bolj disciplinirana ekipa. Od samih igralcev bom zdaj zahteval, da ne težijo k samozadovoljstvu, da ostanejo čvrsto na zemlji. Zdaj nas čakajo Nemci, imamo dan odmora, pa bomo po njem razmišljali o njej. Mislim, da je Slovenija hit teh iger, upam, da bo taka tudi ostala, pri tem pa je treba videti, da je to najmočnejši turnir v zgodovini,'' je povedal selektor Slovenije.

Zorman: Ostati moramo trdno na tleh

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Dobro tekmo je odigral slovenski kapetan Uroš Zorman, ki je v zadnijh sekundah prvega polčasa poskrbel, da se je Slovenija na odmor odpravila z golom prednosti. Rokometaš poljske ekipe Vive Targi Kielce je poudaril, da mora ekipa ostati na realnih tleh.

"Važno je, da smo nadaljevali niz zmag, kar je zelo pomembno za vzdušje. Sami lahko vidite, kako nas vzdušje nosi. Tudi, ko nam ne gre, se spodbujamo in živimo eden za drugega. Prišel bo tudi črn dan, če že bo, naj pride v skupini. Takrat moramo biti strpni, ravno tako novinarji in navijači. Vsi moramo tudi ostati trdno na tleh, čeprav smo si najbrž že zagotovili najmanj tretje mesto v skupini. A čakata nas še dve tekmi, ki ju bomo vsekakor poskušali dobiti,'' je povedal Zorman.

Bombač: S tako igro lahko premagamo vsakogar

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši so v drugem polčasu nadigrali nasprotnika, na svoj račun pa je prišel tudi Dean Bombač. "Vsej ekipi je steklo, tudi meni. Čakal sem te tekme, da pridem na svoj račun, da normalno lahko igram rokomet in to je to. Zdaj smo naprej, prvi korak smo storili, gremo naprej, korak za korakom. Danes smo pokazali odlično obrambo in srčnost do cilja. S tako igro lahko premagamo vsakogar. A moramo ostati mirni in zbrani, iti korak za korakom. Današnjo tekmo moramo pozabiti, se spočiti in pripraviti na naslednjega tekmeca,'' je povedal Bombač. 

Svoje misli je po tekmi strnila tudi Simon Razgor: "Upam, da to ni bila najboljša predstava na olimpijskih igrah, upam, da ta še pride. Imamo še dosti rezerv, videli smo, da nam na začetku obramba ni delovala, kot je treba, kar se da popraviti, upam, pa da bo najboljša predstava prišla, ko bo to najbolj važno. Upam, da se bo ta napredek iz tekme v tekmo nadaljeval. Zadali smo si visoke cilje in strmimo k temu naprej."

Komentarjev 3
  • nergač 14:28 12.avgust 2016.

    pa ne samo cepeline, prodajal je tudi vsakršne druge bolj neprijetne provokacije, a zdaj je postal pa "resen mož"

  • nergač 14:28 12.avgust 2016.

    pa ne samo cepeline, prodajal je tudi vsakršne druge bolj neprijetne provokacije, a zdaj je postal pa "resen mož"

  • Avatar cvekalo
    cvekalo 13:37 12.avgust 2016.

    Kako se človek spremeni. Ravno Veselin je kot igralec zelo rad prodajal cepeline. Gledalci smo pa noreli od zadovoljstva.