Šport
21 ogledov

Televizijsko vozilo zbilo kolesarja!

Johnny Hoogerland
1/8
Reuters
Letošnji Tour bi lahko preimenovali kar v dirko padcev, saj v karavani skoraj ni več kolesarja, ki v prvih devetih etapah ne bi vsaj enkrat pristal na tleh. V nedeljo sta jo predvsem zaradi nespametnosti vozila francoske televizije skupila Juan Flecha in Johnny Hoogerland.

Tako Juan Antonio Flecha kot Johnny Hoogerland sta bila na nedeljski deveti etapi kolesarske dirke po Franciji člana peterice ubežnikov in v odličnem položaju za odmeven dosežek. Po koncu dneva pa sta bila oba kolesarja lahko srečna, da sta živa prišla v cilj. Na nepreglednem delu je ubežno skupino namreč prehitevalo vozilo francoske televizije, ki je iz neznanih razlogov zavilo v desno proti kolesarjem in pri tem zadelo Flecha in Hoogerlanda (ne spreglejte videa na dnu članka). Oba kolesarja je dobesedno vrglo s kolesa, še posebej grdo jo je skupil Hoogerland. Kljub grdemu padcu sta oba nesrečnika prikolesarila do konca etape in bosta verjetno tudi nadaljevala z dirko. Organizatorji so vozilo francoske televizije že izločili z dirke. Voznik pa se le "nekomu od zgoraj" lahko zahvali, da se Juanu in Johnnyju zaradi njegove neumnosti ni zgodilo nič hujšega.

Naj le še dodamo, da to ni bil prvi trk spremljevalnih vozil s kolesarji, saj jo je v začetnih etapah po trku z motorjem skupil tudi Nicki Sorensen. Zaradi padca je dirko v peti etapi končal tudi naš Jani Brajkovič, ki si je zlomil ključnico in utrpel pretres možganov.

Komentarjev 7
  • smoljo 20:18 11.julij 2011.

    da to meni naredis ,ti garantiram da se ti nebi vec z avtom vozu.

  • smoljo 20:17 11.julij 2011.

    ja sam to vozilo nima kaj iskati tam,v taksni situaciji,popolna krivda na strani soferja

  • BenX 17:06 11.julij 2011.

    jaz sem sposoben kako glupo in nepremišljeno izjavit, ampak tu te pa ne premaga nihče!! joj, joj,... ti si tipičen predstavnik voznika ki pritisne na gas, ko ga kdo gre prehitevat, zato ker se njemu to ne zdi prav. žalostno... ...prikaži več hecno pa je to, da maš verjetno ti druge za nestrpne.