Šport
3402 ogledov

Tenis česa takšnega ne pomni, skupnost v šoku: "Odpustite ga!"

Garin Borges Profimedia
Teniški svet je na nogah po bizarnem zapletu v četrtfinalnem obračunu turnirja v Estorilu.

Četrtfinalni dvoboj na peščeni podlagi turnirja serije 250 v portugalskem Estorilu med domačinom Nunom Borgesom in Čilencem Cristianom Garinom se bo v zgodovino zapisal po kontrovezni, bizarni in kratkomalo šokantni odločitvi glavnega sodnika, ki je Borgesa oropal velike priložnosti in s tem Garinu pomagal do napredovanja.

Incident je izzval številne reakcije teniških profesionalcev in navijačev, ki so si enotni, da je bil Borges oškodovan.

Kaj se je zgodilo?

Borges je imel v šesti igri drugega niza na voljo brejk priložnost, ko je eden izmed gledalcev med izmenjavo zavpil avt. Garin je odigral forehand udarec, a žogico poslal izven polja, nato pa pri glavnem sodniku protestiral, da je krik s tribue zmotil njegovo koncentracijo in da je tudi Borges prenehal igrati.

Garin je upal, da bo sodnik dosodil ponovitev točke, niti v najbolj norih sanjah pa ni pričakoval tega, kar je sledilo!

Glavni sodnik je na presenečenje vseh točko pripisal Garinu ter tako Borgesu odvzel brejk žogico. Ja, prav ste prebrali! Borges je izgubil točko, ker je gledalec zavpil avt, nakar je bil Garin tisti, ki ni zadel polja.

Portugalec je poskušal sodniku objasniti nesmiselnost takšne odločitve, a se delivec pravice ni pustil prepričati.

Garin Borges | Avtor: Profimedia Profimedia

"Totalna kraja. Kaj za vraga se je pravkar zgodilo..." je na omrežju X komentiral novinar Jose Morgado. "Takoj odpustite tega sodnika, ker je ogoljufal Borgesa, Garina pa je lahko sram, ker se ni zavzel za ponovitev točke. To je nedopustno! V resnici mu je Borges odvzel servis. Najslabša odločitev, kar sem jih videl v tenisu po dolgem, dolgem času," se je odzval nek navijač.

Borges je bil podpore deležen tudi s strani ameriškega kolega Taylorja Fritza. "Ne vem, v kakšnem svetu živimo, da je Borges izgubil to točko. To je NORO," je zapisal Američan, objavo pa je všečkal še en vzhajajoči up ameriškega tenisa Ben Shelton. "Dejstva," je pripisal komentarju izkušenejšega rojaka.

Novak Đoković in Nenad Zimonjić "Kot brat mi je" Šport To je novi trener Novaka Đokovića, močno je povezan s Slovenijo

Oglasila se je tudi francoska teniška igralka Alize Cornet. "To je isti sodnik, ki mi je pred leti izrekel opozorilo na OP ZDA, ker sem si preoblekla majico," je spomnila.

Garin, ki je drugi niz dobil po podaljšani igri, se je po dvoboju še naprej sprenevedal: "Ustavil je igro, tako kot jaz. Ne vem, ali je bila to moja točka ali bi morala ponoviti. Moram preveriti. Si bom pogledal."

Borges je bil nad odločitvijo šokiran. "Ko sem zapustil igrišče, še vedno nisem razumel sodnika. Tudi on ve, da je naredil napako. To ni imelo nobenega smisla. Če nekdo kriči na tribuni, to še ne pomeni, da je točka prekinjena. Nadaljevala sva z igro, nato pa je on zgrešil. Potem je trdil, da je zgrešil zato, ker sem se jaz ustavil. Čeprav to ni bila njegova krivda, se tudi sam ni pokazal v najlepši luči," je povedal Portugalec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.