Šport
3544 ogledov

Teniški zvezdnik norel v Rimu, psoval navijače, Italijani mu vrnili

Denis Shapovalov Reševalni pas/Twitter
Na Mastersu v Rimu smo bili priča grdim scenam.

Denish Shapovalov je v dramatičnem obračunu prvega kroga Mastersa v Rimu le s 7:6(5), 3:6, 6:3 premagal neugodnega domačina Lorenza Sonega, dvoboj pa je zaznamoval prav temperamentni Kanadčan, ki je znova pokazal, da slabo nadzira svoje živce.

Tekom drugega niza je namreč Shapovalov stopil na drugo stran mreže, de bi sodniku Richardu Haighu pokazal odtis žogiče na peščeni podlagi.

To seveda ni po pravilih, Shapovalov pa si je že pred tem prislužil prvo opozorilo, tako da je glavni sodnik dvoboja dosodil točko za njegovega nasprotnika, tu pa so se začele težave.

Shapovalov se je spustil v precej vročekrvno razpravo s sodnikom, saj mu je poizkusil dopovedati, da mu je zgolj poizkušal pokazati odtis ter dokazati, kje je pristala žogica, medtem ko mu je sodnik poizkušal dopovedati, da pravila tega ne dopuščajo ter da mu mora dati kazen.

Kanadskega teniškega igralca tudi pojasnilo sodnika ni pomirilo ter je še vedno vztrajal, da takšno pravilo ne obstaja in je vse skupaj neumno, do vrhunca pa je prišlo, ko je začelo negodovovati domače občinstvo.

Shapovalov se je tako obrnil k občinstvu ter gledalcem zabrusil, naj že enkrat "Je*eno utihnejo", občinstvo pa ga ja nagradilo z novo salvo žvižgov.

Kanadčan je nato vidno živčen izgubil niz s 6:3, a se je ponovno zbral v ključnem tretjem, katerega je dobil s 6:3 in si priboril drugi krog ter dvoboj z Gruzijcem Nikolozom Basilashvilijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice