Šport
61 ogledov

Tepeš potolčen, a cel

jurij tepeš Youtube
Drugo serijo uvodne tekme v Vikersundu je zaznamoval grd padec Jurija Tepeša, ki pa jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Robert Kranjec je na prizorišču, kjer je pred štirimi leti postal svetovni prvak v poletih, prišel do svoje šeste zmage na tekmah za svetovni pokal in ob nekoliko slabšem nastopu Petra Prevca poskrbel za to, da je Vikersund ostal slovenski.

Uvodna preizkušnja se je nesrečno končala za Jurija Tepeša, ki je po padcu v drugi seriji prizorišče zapustil v spremstvu zdravniške službe.

Tepeš je v drugi seriji skočil 209,5 metra, pri pristanku pa mu je odneslo desno smučko, zato ga je obrnilo na hrbet in 26-letnik je z glavo udaril ob tla.

Kljub močnemu udarcu se je uspel pobrati in brez pomoči odkorakal v prostor, kjer je opravil nujni zdravniški pregled. 

S Tepešem je bilo na srečo vse v redu, kar je kasneje potrdil tudi z objavo na družabnih omrežjih. ''Potolčen, a zadovoljen s skoki in z rezultatom,'' je zapisal Ljubljančan, ki je osvojil 13. mesto.

Novico o zdravstvenem stanju slovenskega skakalca je potrdil tudi Goran Janus. ''Čestitke Petru, Juriju in Jaki. Jurij je v redu, to je najbolj pomembno v tem trenutku," je povedal trener in dodal: ''Ne samo fantastično, to je bilo super sanjsko! Vesel sem, da se je Robi vrnil in da je opravil dva fenomenalna poleta. To je tisto kar potrebuješ za zmago! Sicer pa lep ekipni uspeh.''

Pred prvo tekmo v Vikersundu je imel nekaj težav s počutjem tudi Anže Lanišek, ki je tokrat ostal brez točk svetovnega pokala. ''Anže je zdravstveno v redu, je pa naredil napako pri odskoku in to je to,'' je pojasnil Janus.

Race car selfie

Komentarjev 1