Šport
21 ogledov

Tina četrta: "Nič se ni videlo"

Soči 2014 Maze Fenninger Roza Hutor trening smuk ograja ciljna arena Reuters
Tina Maze je na zadnjem treningu smuka dosegla četrti čas. Za najhitrejšo Avstrijko Nicole Hosp je zaostala 1,01 sekunde. Druga je bila Švicarka Fabienne Suter, tretja pa Avstrijka Regina Sterz.

Tudi ostali dve slovenski tekmovalki sta se dobro uvrstili. Maruša Ferk je bila 17. (+2,60), Ilka Štuhec pa je dosegla 20. mesto (+3,65). Tina Maze je med vadbo, ki je potekala v slabi vidljivosti, saj so oblaki zakrili sonce, skoraj sedem desetink izgubila že v zgornjem delu, kjer je bila na prejšnjih treningih zelo uspešna.

"Današnji trening je bil zaradi precej slabše vidljivosti poseben. Nič se ni videlo zaradi difuzne svetlobe. Že tako trese zaradi valov, potem pa se še ne vidi praktično nič. Sneg se tudi malo spreminja, malo bolj trdo je bilo in težje je bilo smučati v takih pogojih. Zgoraj sem začela slabo, spodnji del, kjer sem na prejšnjem treningu naredila večjo napako, pa je bil tokrat zelo dober," je pojasnila Mazejeva.

Trije treningi več kot dovolj

Črnjanka je smuk na treningih sestavljala po delih. "V prejšnjih dnevih sem bila zgoraj uspešna, tokrat pa sem s temi smučmi preveč naravnost vzela linijo. Si ne smem privoščiti krajšanja zavojev, ker je radij zelo velik in je potrebno lepo voditi smuči. V bistvo smo vadili v skoraj vseh pogojih, tudi v slabi vidljivosti. In na treningih je najpomembneje, da dobiš čim več informacij. Imeli smo tri treninge, več kot dovolj, da se gre lahko sedaj zares," je menila Mazejeva.

"Včeraj je bil predolg dan"

Slalomski trening je Mazejeva opravila v soboto. "Danes ne bom vadila slaloma, že včeraj je bil predolg dan. Danes je na programu le še počitek. Malo bom pred tem pogledala še moško smukaško tekmo. Jutri pa gre zares in na polno," je napovedala prvi boj za odličja Tina Maze.

Ena izmed favoritinj, Tina Weirather iz Liechtensteina, današnjega treninga ni izpeljala do konca, medtem ko je bila Nemka Maria Höfl-Riesch šesta (+1,18). Ženske olimpijske tekme v alpskem smučanju se bodo s superkombinacijo začele v ponedeljek.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 13:22 09.februar 2014.

    Če dobi Tinka medaljo, dam za pir!!!!!!!!!!!