Šport
25 ogledov

Tina: Glavno, da lahko spet jem

smuk meribel tina maze EPA
Tina Maze se po smuku počuti odlično, saj je uspela premagati zdravstvene težave in je pred nadaljevanjem finalnih tekem v popolni fizični pripravljenosti.

"Počutim se odlično, v Aareju sem imela res veliko zdravstveno krizo. A sem se pobrala. Lahko jem, in šele ko si tako slab, se zaveš, kako pomembno je to, da lahko ješ in prebavljaš. Super," se je izboljšanja zdravja razveselila Korošica, ki napovedi pred četrtkovim superveleslalomom ni želela dajati.

Nastop na smuku, ko je s štirimi desetinkami zaostanka pristala na četrtem mestu, pa je ocenila kot soliden. "Sneg je bil mehek, a sem dobro smučala. Ni bilo optimalno, lahko se da bolje. Gremo dan za dnem, tekmo za tekmo in upam, da se izide v mojo korist," je dejala Mazejeva.

V senci prve slovenske zvezdnice je ostala še druga slovenska udeleženka finala Ilka Štuhec. Z zaostankom 1,4 sekunde je še ujela zadnje mesto, ki na finalu prinaša točke, bila je 15., pa tudi ona ne povsem zadovoljna.

"Nisem najbolj zadovoljna. Bilo je nekaj napak, nekaj neidealno izpeljanih zavojev, dalo bi se še bolje. Tudi cela sezona ni bila najboljša, bilo je nekaj svetlih izjem, a žal se pozna vsaka najmanjša napaka," pa je črto pod današnji nastop in sezono potegnila Ilka Štuhec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.