Šport
26 ogledov

Tina je Anni odščipnila le 15 točk

tina maze sp beaver creek 2015 EPA
Tina Maze je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala za Anno Fenninger pred slalomom zaostajala za 45 točk. Avstrijka ni nastopila, zato je imela Črnjanka priložnost za zmanjšanje razlike.

Ob težavah z zdravjem se Tina Maze na slalomsko progo podala s številko 5, za tekmovalkami pred njo pa ni veliko zaostala. Takoj za njo je nato nastopila svetovna prvakinja Mikaela Schiffrin in zanesljivo prevzela vodstvo, pred drugo Šarko Strachovo je imela kar 89 stotink prednosti.

Črnjanka je po prvi vožnji za mlado Američanko zaostajala za 1,43 sekunde, zasedla je 9. mesto. Katarina Lavtar je bila 33. (+ 3,78), od finala jo je ločilo 43 stotink, Ana Bucik pa je na prvi progi odstopila.

Tudi drugi nastop se ni razpletel po željah slovenske šampionke. Ob vodstvu Kanadčanke Marie-Michelle Gagnon, ki je v drugo pridobila precej mest, je Mazejeva ciljno črto prečkala kot deveta. Obetalo se ji je 17. mesto, kasneje pa je zaradi slabega nastopa Erin Mielzynsky napredovala na 16.  Osvojila je 15 točk. Zaostanek za Anno Fenninger v skupni razvrstitvi tako pred zadnjimi tekmami v Meribelu znaša 30 točk.

Kot prva je Gagnonovo ugnala šele peta v prvi vožnji Nastasia Noens, pred Francozinjo pa so prišle Strachova, Veronika Velez Zuzulova in tokrat nepremagljiva Schiffrinova. Ta si je pred Slovakinjo prismučala kar 1,41 sekunde prednosti.

Svetovni pokal, Äre, slalom (Ž), izidi:

Komentarjev 9
  • logistika 17:45 14.marec 2015.

    1. Bonton objavljanja pravi, da se velikih črk ne uporablja. 2. Po kešu je tudi najboljša, si zasluži. 3. kariere brez vsakega globusa ne bo končala (že sedaj ima 4 ).

  • lannina 17:32 14.marec 2015.

    ovca...a si že slišal za svobodo govora in pravico do izražanja svojega mnenja v demokratični državi...to vas je bednikov, ki s plašnicami na očeh tulite maze, to arogantno in samovšečno afno

  • Zvonko Bohar 17:24 14.marec 2015.

    PA ŠE TO -ONA JE NAJBOLŠA SAM PO KEŠU