Šport
18 ogledov

Tina Maze z odtisom na aveniji zmagovalcev

tina maze avenija zmagovalcev Facebook
Uspehe najboljše slovenske športnice vseh časov Tine Maze zelo cenijo tudi severni sosedje Avstrijci. Najboljša alpska smučarka minule zime je v začetku tedna dobila svoj odtis dlani in stopal na aveniji zmagovalcev na osrednji dunajski nakupovalni ulici Mariahilferstrasse.

Na aveniji zmagovalcev, ki je po zgledu hollywoodske avenije slavnih nastala na pobudo predstavnikov dunajskega centra Generali v avstrijski prestolnici, so v mavcu ovekovečeni odtisi več kot 160 avstrijskih in mednarodno uveljavljenih športnih zvezdnikov, med njimi pa je svoje mesto našel tudi mavčni odtis rok in nog slovenske šampionke Tine Maze, ki je v minuli sezoni prepričljivo kot nova rekorderka v osvojenih točkah osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Dogodek – Tina je svoje odtise pustila v torek zvečer – je alpska smučarka delila s svojimi sledilci na Facebooku. Ob tem je pod fotografijo zapisala: "Moje roke in noge so za vedno ovekovečene na Strasse der Sieger na Dunaju. Zelo sem ponosna in počaščena." Po dogodku na Dunaju se je Mazejeva udeležila izbora za najboljšega športnika avstrijske Štajerske v Gradcu; kronisti družabnih dogodkov v Avstriji navzočnosti slovenske športnice niso spregledali ter so ji namenili nekaj komplimentov.

Komentarjev 1
  • d 13:58 10.maj 2013.

    antipatična, naduta in razvajena picka