Magazin > VIP
128 ogledov

Koliko je lani zaslužila Tina Maze?

Tina Maze EPA
Da je Tina Maze zaposlena v Policiji, ni nič novega, manj znana pa je njena plača, ki jo prejema kot policistka.

Naša najboljša smučarka Tina Maze s svojim dosežki služi na sto tisoče evrov, a njena plača pri Policiji je daleč od sanjske. Tina je kot policistka zaposlena od 1. aprila 2009, lani pa je skupno prejela 12.154,96 evra bruto plače, so nam sporočili iz sektorja za odnose z javnostmi Policije. Za februar 2013 je prejela plačo v višini 996,76 evra bruto. Koliko pa je zaslužila z nagradami, si lahko preberete tukaj.

Njene obveze izhajajo iz kodeksa in sporazuma o zaposlovanju, ki sta tudi pravni podlagi za sklenitev pogodbe o zaposlitvi, so nam še povedali. Tina mora upoštevati kodeks ravnanja za športnike in trenerje, v katerem je med drugim navedeno, da se od športnikov, zaposlenih v ministrsvih, "upravičeno pričakuje, da se bodo še posebno zavedali, da na tekmovanjih v tujini ne nastopajo samo v slavo športa, ampak tudi v čast svoje domovine. Temu primerno pa mora biti tudi njihovo obnašanje na tekmovanjih in povsod, kjer javno nastopajo in zastopajo državo Slovenijo."

V sporazumu o zaposlovanju je med drugim zapisano, da mora Tina skrbeti tudi za promocijo države in dvigovati njen ugled. Kot je še navedeno v sporazumu, imamo pri nas po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije okrog 850 vrhunskih športnikov.

Komentarjev 4
  • mikic007 15:09 26.marec 2013.

    Po moji oceni prevec, jaz sem jo videl delati predvsem med vikendi in, kot je znano, je delala izjemno dobro!

  • Ronald Reagan 16:49 25.marec 2013.

    bedak

  • titty 14:15 25.marec 2013.

    Tolko: "Njene obveze izhajajo iz kodeksa in sporazuma o zaposlovanju, ki sta tudi pravni podlagi za sklenitev pogodbe o zaposlitvi, so nam še povedali."