Šport
20 ogledov

Šutejeva v finalu

Tina Šutej skok s palico dvoransko SP Sopot Reuters
Slovenija je na atletskem stadionu Joao Havelange v Riu de Janieru zabeležila prvo uvrstitev v finale.

27-letna Ljubljančanka Tina Šutej se je prebila med dvanajst najboljših tekmovalk v skoku s palico, ki se bodo za olimpijska odličja merila v noči s petka na soboto.

Šutejeva se je v finale uvrstila z rezultatom 455 centimetrov, kar je sicer pet centimetrov manj od norme. "Moj načrt je bil čim manj poprav na začetnih višinah, saj sem predvidevala, da za finale ne bo treba skočiti 460. Ko sem presegla 455, so mi sodniki dejali, da mi ni treba več skakati, saj sem že bila uvrščena v finale," je povedala Šutejeva.

Ljubljančanka - njen osebni in državni rekord je 461, izid sezone pa 456 - se je v kvalifikacije vključila že pri višini 415, z njo opravila v prvem poskusu, enako pa tudi vse naslednje višine do 455 centimetrov.

Še ima rezervo

"Zadovoljna sem s skoki, tudi pri 455 se mi zdi, da sem imela še nekaj centimetrov rezerve. Dobro sem izkoristila palico, čeprav nisem uporabila tiste najtrše. Zaupala sem vase in trenerja," je dejala slovenska atletinja.

Šutejeva je v Londonu 2012 osvojila 19. mesto, njena najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih pa je deseto mesto na svetovnem prvenstvu 2014 na Poljskem. V noči s petka na soboto, finale se po programu začne ob 1.10, bo tako napadala svojo najboljšo uvrstitev, morda tudi najboljšo slovensko v atletskem delu tekmovanja na teh igrah.

"Zdaj je najbolj pomembno, da se dobro regeneriram. Nato me čaka še nekaj lažjih treningov ter vizualizacija. Kar se tiče fizičnega dela, smo vse opravili že pred igrami, zdaj je bistvo mentalni del. V finalu bom zadovoljna, če dosežem nov državni rekord," je dodala Šutejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.