Šport
42 ogledov

"To bo eden največjih dvobojev v zgodovini"

manny pacquiao EPA
Filipinski boksar Manny Pacquiao je imel še zadnjo novinarsko konferenco pred odhodom v Las Vegas na dvoboj s Floydom Mayweatherjem, ki bo najdražji v zgodovini boksa. 2. maja se bo odločalo o tem, kdo je najboljši boksar na svetu v velterski kategoriji, boksarja pa si bosta razdelila 200 milijonov dolarjev.

V zadnjih nekaj letih se je veliko govorilo in pisalo o tem, da se bosta v ringu pomerila najboljša boksarja v velterski kategoriji, Američan Floyd Mayweather in Filipinec Manny Pacquiao. Prvi bo v svoj žep pospravil kar 120 milijonov dolarjev, drugi 40 milijonov manj, ljubitelji boksa pa bodo končno le dobili odgovor na vprašanje, kdo izmed njiju je boljši boksar.

"Komaj že čakam, da se dvoboj začne. V zadnjem obdobju sem zelo dobro treniral in čutim, da sem odlično pripravljen. Ne bom rekel, da bo šlo za največji boksarski dogodek v zgodovini, saj bi bilo to žaljivo do mnogih dvobojev, ki so že bili, bo pa zagotovo eden največjih," je na novinarski konferenci v Los Angelesu dejal 36-letni Pacquiao, ki je znan po svojem agresivnem slogu. V karieri mu je na 64 dvobojih prinesel 57 zmag, petkrat je izgubil, dvakrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca. Trenutno je svetovni prvak v različici WBO, medtem ko ima Mayweather v lasti pasova po različici WBC in WBA.

"Ljudje imajo radi takšen slog boksa, takšnega imam rad tudi sam in od njega ne bom odstopal. Za mano je odlična kariera. Ko sem se začel ukvarjati z boksom, si nisem nikoli predstavljal, da bom tako uspešen," je zatrdil filipinski zvezdnik, ki ni želel komentirati, ali bo v primeru zmage Mayweatherju ponudil možnost povratnega dvoboja.

"Dobro veste, koliko časa je trajalo, da smo se sploh dogovorili za ta dvoboj in kako lahko že zdaj govorimo o drugem? Do prvega sploh ne bi prišlo, če se ne bi strinjal, da bo delež denarne nagrade 60:40 v korist Mayweatherja," je še dejal vsestranski Pacquiao, ki je aktiven še v politiki in košarki, preizkusil pa se je tudi kot igralec in pevec, vendar je svojo pevsko kariero že opustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.