Šport
18 ogledov

"To bo mesarsko klanje"

Lemmy Krušič je pred nastopom na WFC 11 na treh profesionalnih borbah vknjižil t
1/2
Žurnal24 main
Na WFC 11 Bash at the Beach bo slovenske barve zastopal tudi mladi Lemmy Krušič, ki se bo na svojem krstnem nastopu na WFC spopadel s Hrvatom Antunom Račićem.

WFC 11 Bash at the Beach
Tokrat bo pokalo na Obali
Gladiatorji prihajajo na Obalo
"Slovenec" Tufekčić na Jurkovića

Stara ljudska modrost pravi, da kdor čaka, prej ali slej tudi dočaka. In tako je tudi Lemmy Krušič dočakal priložnost boriti se na World Free Fight Challenge (WFC). "Na to priložnost sem čakal in zanjo tudi zelo trdo treniral skoraj pet let." Največja in resnici na ljubo tudi edina slovenska borilna organizacija bo tako občinstvu pokazala novega borca, ki mu po žilah teče slovenska kri. Krušič, za seboj ima tri zmage na treh borbah (premagal je Damirja Geušića, Andrijo Sančića in Duška Pejovića), pri svojih 21 letih velja za enega najobetavnejših MMA-borcev na naših tleh. Na WFC 11 Bash at the Beach pa se bo proti leto mlajšemu Hrvatu Antunu Račiću izkazalo, ali je upravičen do tega naziva. Sodeč po odločnosti v njegovih odgovorih o tem ni dvoma.

Lemmy, 31. julija vas čaka vaša prva borba na WFC ...
Res je, na to priložnost sem komaj čakal. Pripravljen sem odlično, še nikoli v svoji karieri nisem bil bolje. Moči je dovolj, kondicije je dovolj in tudi tehnike je dovolj.

Bi lahko rekli, da ste le dočakali priložnost na veliki sceni?
Lahko. Ko sem bil prvič na WFC-spektaklu v Kopru, sem rekel, da se tukaj želim boriti. In teh slabih pet let sem se pripravljal na to.

Sprva je treba zmagati na WFC, nato pa bodo menedžerji, s katerimi sem v stiku, mojo pot počasi usmerjali naprej. Jaz bom treniral, ker to rad počnem. Bomo videli, kam me bo pot pripeljala. Upam, da čim dlje in da bom nekoč tudi imel nekaj od tega.
Lemmy Krušič

V statistiki imate vpisane tri zmage in prav do vseh zmag ste prišli predčasno. Torej se tudi vašemu četrtemu nasprotniku ne piše dobro ...
Bomo videli. Nasprotnik je kar kvaliteten borec. Ne podcenjujem ga in ga spoštujem. Vem, da ima štiri zmage in en poraz. Je srčen borec. To bo mesarsko klanje, ne navadna borba. Ljudje bodo stali na nogah, oba sva namreč zelo izenačena. Zmaga lahko tako on kot jaz. Prostora za napake ne bo, tako da bom moral biti zelo zbran in previden.

Kako ste se spoprijeli z izzivom nastopiti na WFC? So bile priprave še bolj naporne kot za prve tri borbe?
Priprave so trajale mesec in pol. Že prej sem se pripravljal na to borbo, a v zadnjem mesecu in pol so bili treningi še težji. Vse skupaj je prešlo na višjo raven. Veliko pozornosti sem namenjal tudi psihološki pripravi. Ogledal sem si tudi veliko posnetkov svojega nasprotnika. Za menoj je torej mesec in pol trpljenja.

Dejali ste, da ste si ogledali kar nekaj posnetkov Račića. Kaj ste videli?
Gre za borca, ki je dober na parterju, tako kot jaz. V rokah pa se mi zdi, da sem boljši od njega. Videl sem, da se v klinču izgubi. Sploh ob napadu postane izgubljen in pogleda v tla, tako da se mi zdi, da bi ga iz klinča lahko razbil, če bi mi ga ob tem uspelo dobiti v kot. S konstantnimi udarci menim, da bi mu lahko odvzel voljo do boja. Poskušal ga bom uničiti.

Če je slabši v rokah, boste poskušali borbo oddelati stoje (stand-up)?
Tako je. Ko bom videl, da se bo utrudil, pa bo borba verjetno prešla na parter, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Določena prednost zame je, da sem večji od njega. Na prvi pogled pa mi deluje zelo močan.

Oba sta zelo mlada, vi imate 21 let, medtem ko je Račić še leto mlajši. Je to napoved, da bomo spremljali noro in brezkompromisno borbo? V enem od prejšnjih odgovorov ste omenjali mesarsko klanje ...
Oba sva željna zmage. Oba bova dala vse od sebe in menim, da bo to vojna v ringu. Vse ali pa nič.

Račić je, čeprav je mlajši, nekoliko bolj izkušen. Je to lahko njegova prednost?
Za seboj ima več profesionalnih in tudi amaterskih bojev. To mu bo v določeni meri zagotovo pomagalo, čeprav jaz treme ne poznam. Ni me strah boriti se pred tako številčno publiko.

Borili se boste na domačem terenu. Je to za vas prednost ali v ringu preprosto pozabite na dogajanje zunaj njega?
Ob prihodu v ring se osredotočim le na nasprotnika. Seveda pa je le prednost, da so tvoji ljudje okoli tebe in te spodbujajo. Predvsem v težkih trenutkih, ko dobivaš udarce v glavo, je zelo dobrodošlo, ko slišiš, da nekdo vpije tvoje ime in te spodbuja. Od nekod potegneš moč, ki te žene naprej. Nočeš si privoščiti poraza pred svojimi ljudmi.

Kako in kdaj pa ste se znašli v tem gladiatorskem športu?
Trenirati sem začel pred petimi leti. Začel sem z boksom, nato pa je mojster Carlos Maia prišel v Slovenijo in sem se preusmeril v brazilski jiu-jitsu, ki me je takoj pritegnil. Zatem pa smo vse mogoče borilne veščine začeli mešati med seboj.

Za seboj imate tri profesionalne borbe, koliko pa ste imeli amaterskih borb?
Amatersko borbo imam le eno in še to sem izgubil. Bila pa je prava štorija, saj sem imel dan pred borbo 72 kilogramov, boril pa sem se do 70 kilogramov. Da sem nato izgubil težo oziroma vodo, sem zadnji dan veliko treniral, odšel sem tudi v savno, ob vsem skupaj pa nisem jedel 27 ur, tako da sem se na tehtanju tresel. Dehidracija pa me je povsem uničila. Tudi sam sem naredil napako, ker se nisem že prej tehtal, saj sem mislil, da imam le nekaj več kot 70 kilogramov.

Vsaka šola nekaj stane ...
Tako je. To je ena izkušnja več in vem, da tega ne bom več počel.

Borba Krušiča proti Hrvatu Andriji Sančiću, ki jo je dobil že v prvi rundi:

Kratkoročni cilj je za vas zagotovo zmaga na WFC. Kakšni pa so vaši dolgoročni cilji?
Sprva je treba zmagati na WFC, nato pa bodo menedžerji, s katerimi sem v kontaktu, mojo pot počasi usmerjali naprej. Jaz bom treniral, ker to rad počnem. Bomo videli, kam me bo pot pripeljala. Upam, da čim dlje in da bom nekoč tudi imel nekaj od tega.

To bo mesarsko klanje, ne navadna borba. Ljudje bodo stali na nogah, oba sva namreč zelo izenačena. Zmaga lahko tako on kot jaz.
Lemmy Krušič

Vaš vzdevek je dokaj nenavaden – The Dog. Od kod izhaja?
Lani, ko smo bili na Mega fightu v Umagu, smo se s fanti hecali in takrat je nenadoma prišel ta vzdevek. Pa verjetno tudi zaradi mojega tatuja okoli vratu. Enkrat pa sem moral pred borbo ščitnik za zobe omehčati kar v vodi, kjer so se kuhale hrenovke, in morda tudi zaradi tega tak vzdevek, sicer pa ne vem točno.

Kaj načrtujete v primeru zmage? Morda skok v morje?
Joj, pustimo to. Najprej moram zmagati. Bodo ljudje že videli, kaj bom naredil, če bom zmagal. Nekaj sem že imel v načrtu, a je propadlo. Vendar ni treba skrbeti, da ne bo veselo, če zmagam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.