Šport
22 ogledov

"To je čudno, a pripravljeni bomo"

Ronny Deila EPA
Trener Ronny Deila pravi, da se bo Celtic dobro pripravil na dvoboja z Mariborom, čeprav so bili Škoti z mislimi že pri Evropski ligi.
"Moram priznati, da je vse skupaj zelo čudno. Žal mi je Legie, to mora biti zelo težko za njih," je po žrebu dejal norveški trener Celtica Ronny Deila. Njegov klub je namreč v zadnje predkolo Lige prvakov napredoval le zaradi administrativne napake Poljakov, ki so le nekaj minut pred koncem drugega dvoboja na igrišče poslali Bartosza Bereszynskija.
 
Ta je bil v minuli sezoni izključen na tekmi z Apollonom in si je prislužil tri tekme prepovedi igranja. Ker ga v poljskem klubu niso uradno registrirali za prvi evropski tekmi proti St. Paatricku, je suspenz veljal tudi še za oba dvoboja s Celticom. Legia bi sicer napredovala s skupnim izidom 6:1, a ker je bila tekma v Glasgowu namesto z 2:0 v korist Poljakov registrirana s 3:0 za Celtic, so Škoti zaradi gola v gosteh napredovali z rezultatom 4:4.
 
"Tako se je odločila Uefa, s tem nismo imeli nič. Kot trener lahko le sprejmem njihovo odločitev in ekipo na najboljši način pripravim za dvoboj z Mariborom. Nogometaši si želijo nastopiti v Ligi prvakov, zdaj pa smo dobili še eno priložnost. Ne bodo imeli nobenih težav s pripravo na dvoboj. Najprej nas čaka ogled njihovih dosedanjih tekem, z mislimi smo bili sicer že pri igranju v Evropski ligi," je še dejal Norvežan in dodal: "Možnost, da zaigrajo med elito bo dvignila vzdušje v klubu in tudi predstave igralcev. Zelo trdo delamo, da bodo nogometaši pripravljeni na naslednji izziv."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.