Šport
39 ogledov

To je pravi olimpijski duh!

Abbey D'Agostino Nikki Hamblin 5000 m EPA
Na kvalifikacijski tekmi teka na 5000 metrov so gledalci lahko videli izjemno potezo ameriške tekačice.

Na ženski tekmi v kvalifikacijah teka na 5000 metrov sta ob glavni favoritinji iz Etiopije Almaz Ayani tekli tudi Američanka Abbey D'Agostino in Novozelandka Nikki Hamblin.

Slednja se je v določenem trenutku teka znašla v gneči, padla, s seboj pa na tla potegnila še D'Agostinovo.

Američanka se je hitro pobrala, a ko je videla, da njena tekmica še vedno leži, se je ustavila in ji pomagala vstati.

Hamblinova je nadaljevala s tekmo, medtem ko je D'Agostinova zaradi udarca v koleno lahko le šepala naprej. Novozelandka je dosegla čas 16 minut in 43 sekund, Američanka še za pol minute slabšega.

A Hamblinova je na ciljni črti počakala tekmico in ji pomagala sesti v invalidski voziček, s katerim so jo odpeljali na pregled poškodbe.

"Izjemna ženska"

"To dekle je olimpijski duh. Naenkrat sem imela roko na rami in slišala: 'Vstani, vstani, to morava končati'. Ne poznava se od prej in ali ni to izjemna ženska? Upam, da je z njo vse v redu. Ker je tako izjemna oseba, bo prišla še daleč," je po dirki o svoji vrstnici povedala 24-letna Hamblinova.

Po pritožbi novozelandske in ameriške reprezentance sta se obe tekmovalki naknadno uvrstili v finale, čeprav njun čas ni bil dovolj za nastop med najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.