Šport
27 ogledov

''To reče tisti, ki se ne spozna na skoke''

domen prevc EPA
Najboljši smučarski skakalec sezone je po drugem mestu ocenil svoj prvi nastop v Engelbergu.

Domen Prevc v prvi seriji posamične tekme v Engelbergu ni bil povsem prepričljiv in si pred finalno serijo zagotovil osmo izhodišče.

Drugi skok mu je bistveno bolje uspel in 17-letnik se je znova zavhitel na zmagovalne stopničke. Tokrat je stal na drugi.

"Kaj pa vem, saj nisem bil zategnjen, nisem potreboval olajšanja. Drugi skok je bil res dober," je občutke po tekmi strnil Prevc in dodal, da nima nobene posebne taktike.

"Nimam nobene taktike. Morda je to bolj za vas, ki tako gledate na rezultate. To sta dva različna skoka, eden boljši in eden slabši in potem je morda videti, da grem v drugega bolj 'na polno' kot prvega, a ni tako. Oba grem enako 'na polno', tako kot je treba."

''Če je skok dober, bo neslo v vsakem primeru''

Mladenič, ki z rezultati napoveduje boj za veliki kristalni globus, je odgovoril tistim, ki širijo, da mu veter v hrbet ne leži preveč.

"To običajno reče tisti, ki se ne spozna na skoke. Če je skok dober, bo neslo v vsakem primeru," je povedal Prevc in se dotaknil še nove skakalnice Gross-Titlis.

"Prav velike razlike nisem občutil, lanskoletne skakalnice se niti ne spomnim, tako da ne bi rekel, da si dva metra višje ali kaj podobnega. Ne vem, če je kaj drugače, a gotovo je v redu."

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 3
  • amanita 23:10 17.december 2016.

    Čestitke Prevcen !

  • blueone 20:22 17.december 2016.

    Domen* ;-)

  • blueone 20:03 17.december 2016.

    Čestitke Peter za odličen uspeh