Šport
21 ogledov

"To še ni dovolj, gremo naprej!"

sp v rokometu slovenija egipt dobelšek hendawy Reuters
Slovenija se je z zmago v osmini finala SP nad Egiptom (31:26) prvič v zgodovini uvrstila med najboljših osem rokometnih reprezentanc na svetu. V našem taboru so bili po tekmi razumljivo veseli, a tudi že zazrti v prihodnost in k četrtfinalni tekmi z Rusijo

"Imeli smo velik padec v drugem polčasu, precej smo popustili v obrambi, saj smo videli, da lahko naredimo takoimenovano 'lahko' razliko. To je bila posledica padca v naši igri, a ni bojazni, da bi se nam to ponovilo proti Rusom. Vsi vemo, da je kakovostna razlika med Rusijo in Egiptom velika, kaj podobnega se nam zagotovo ne bo zgodilo v nadaljevanju svetovnega prvenstva," je po tekmi proti Egiptu, na kateri je dosegel štiri gole, povedal Miha Žvižej.

"Začeli smo malce nervozno, po desetih minutah igre dvignili našo obrambo, v vratih je blestel Škof in razlika je začela naraščati. Drugi polčas smo začeli zaspano, ni bilo več pravega naboja v naši igri, zaloga v golih pa velika. To je nekaj normalnega, v končnici pa smo se vendarle zbrali in zasluženo zmagali," je potek tekme opisal Vid Kavtičnik, ki je prispeval dva zadetka, nekajkrat pa je dobro posredoval tudi v obrambi.

sp v rokometu slovenija egipt kavtičnik khalil | Avtor: EPA EPA
Jure Dobelšek je prav tako poudaril padec v igri v drugem polčasu, a je bil že osredotočen na sredino tekmo z Rusijo. "Mislim, da si ne bi smeli dopustiti, da smo v drugem polčasu trepetali za zmago. Dobro je, da je Boris zahteval minuto odmora in nas malce umiril. V nadaljevanju turnirja si ne smemo privoščiti tovrstnih padcev v naši igri, ki so bili na tekmi proti Egiptu predvsem posledica našega podcenjevanja po devetih golih prednosti. Na takšnem tekmovanju si tega več ne smemo privoščiti, menim, da smo dovolj izkušeni. Umetniški vtis ni pomemben, temveč zmaga. Na današnjo tekmo pozabimo, dosegli smo najboljšo uvrstitev v zgodovini slovenskega moškega reprezentančnega rokometa. Srečni smo, a to nam še ni dovolj in gremo naprej," je apetite po medalji izrazil Velenjčan.

"Bal sem se visoke razlike"

"Šesta tekma, šesta zmaga. Fantom lahko le čestitam, v veliko zadovoljstvo in užitek mi je, da delamo skupaj in da naše dogovore izpeljemo na igrišču ne glede na končni izid. Z uvrstitvijo v četrtfinale zanesljivo nismo končali naše zgodbe na tem prvenstvu, naš naslednji tekmec je Rusija in gremo na zmago. Na tekmi z Egiptom sem se bal velike razlike, ki smo jo naredili v prvem polčasu. V drugi polovici tekme smo čakali na konec tekme, enostavno smo nehali igrati, v tem trenutku pa nas Egipt vendarle ne more premagati," je razloge za padec zbranosti naštel selektor Boris Denič, ki je iz slovenske reprezentance očitno naredil homogeno in kompaktno ekipo, ki ve, kaj hoče.

V ključnih trenutkih je svojo kvaliteto v napadu pokazal tudi Jure Dolenec. "Egipčane smo v prvem polčasu povsem zasenčili, drugega slabo začeli, a si nato znova priigrali visoko prednost. V drugem polčasu so bile ključne sodniške napake, v enem obdobju smo venomer imeli igralca manj, tudi ob čistih akcijah so nam sodili prebijanje. In to kar v petih naših zaporednih napadih, ko smo lahko naredili prednost desetih golov. Nismo igrali slabo, Egipčane smo v prvem polčasu nadigrali kot nihče na tem prvenstvu, mogoče bi lahko bili bolj mirni v končnici," pa je nekaj pikrih na račun sodnikov povedal odlični rokometaš Gorenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.