Šport
3404 ogledov

To stanovanje si je za 15 milijonov evrov privoščil najbogatejši športnik

Penthouse, Roger Federer youtube
Uspešno leto proslavil z nakupom.

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je pred dnevi na najnovejši Forbesovi lestvici najbogatejših športnikov na svetu zasedel prvo mesto. V zadnjem letu je namreč zaslužil tudi več kot Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, na njegov bančni račun je v zadnjih 12 mesecih sedlo kar 106,3 milijona evrov. Na račun svojih pokroviteljev, med njimi so Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse in Mercedes-Benz, je zaslužil 100 milijonov.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam je prvi teniški igralec, ki je zasedel vrh Forbesove lestvice najbolje plačanih športnikov na svetu. Finančna revija Forbes seznam objavlja zadnjih 30 let.

DOLARJI Z EVRI AFP Lestvica Šport Znan najbogatejši športnik, sledita mu tudi Ronaldo in Messi

Švicarski mediji so zdaj objavili, da je Federer kupil penthouse stanovanje v Dubaju, natančneje v Le Reve Towerju, najekskluzivnejšem stolpu v omenjenem emiratu. V njem ima stanovanje sicer tudi dvakratni svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso. 

"Penthouse stanovanje je stanovanje v najvišji etaži stavbe in se običajno razlikuje od ostalih stanovanj po svoji velikosti, uporabljenih višjih in nadstandardnih materialih, dostopu – na primer dvigalo z omejenim dostopom do vrhnje etaže, količini in velikosti balkonov ali teras, višini stropov in seveda razgledu."

Nepremičninski posrednik Alen Komić iz ABC nepremičnine za Dom in vrt.

Novo Federerjevo prebivališče se lahko med drugim pohvali s kar petimi spalnicami, veliko je 566 kvadratnih metrov, terasa, ki ponuja razgled na zaliv pa meri 100 kvadratov. Na krovu sta na razpolago bazen in privatni helikopter.

Ni slabo.

 

Komentarjev 2
  • Snežinko 11:26 05.junij 2020.

    Če bo slučajno gorelo v tej stolpnici bo na poti dol lahko poklical kar nekaj kolegov in se poslovil, preden trešči na tla...

  • Avatar right
    right 08:00 05.junij 2020.

    to niso športniki, ampak tajkuni, športnik po duši in srcu se ne pogovarja o milijonih