Šport
19 ogledov

Toča zadetkov v strani Anglije in Švedske

švedska anglija euro 2012 navijači
1/23
Reuters
Po dveh neverjetnih preobratih je angleška reprezentanca premagala Švedsko. Prvi je za vodstvo Anglije zadel Carrol, nato pa je Švedsko z dvema zadetkoma v vodstvo popeljal Mellberg. A izbrana vrsta Roya Hodgsona se ni predala in z goloma Walcotta in Welbecka končala nastope švedske reprezentance na letošnjem Euru.

Obe ekipi sta za preboj v nadaljne tekmovanje krvavo potrebovali zmago, saj sta na prvi tekmi letošnjega Eura zabeležili remi oziroma poraz. Priča smo bili nekoliko počasnemu začetku, saj sta obe enajsterici začeli s tipanjem terena. V sedmi minuti že delo za Damirja Skomino, ki je po grobem prekršku nekaj besed namenil Larssonu. Prva priložnost se je ponudila Parkerju, ki je s približno dvajsetih metrov sprožil nevaren strel na švedska vrata in Isaksson se je moral močno potruditi, da je žogo zaustavil. V enajsti minut je iz razdalje poskusil Larsson, vendar angleškega vratarja ni uspel ogroziti. Angleži so v prvih minutah nekoliko prevzeli pobudo, vendar se je vse skupaj hitro umirilo. V petnajsti minuti so se otočani dokopali do nove obetavne akcije, ki pa je Welbeck s slabim strelom z glavo ni uspel izkoristiti.

Ibrahimović pokonci držal celo reprezentanco

Švedska igra je močno slonela na Zlatanu Ibrahimoviću, a nogometaš Milana v devetnajsti minuti ni uspel presenetiti Harta. Le tri minute kasneje pa so se do prvega zadetka dokopali Angleži. Po odlični podaji Stevena Gerrarda je s prekrasnim strelom z glavo Isakssona matiral Andy Carroll. Gerrardova podaja je s smeri speljala kar dva švedska obrambna nogometaša.

Z zadetkom se je nad Švedsko zgrnil črn oblak, saj ob takšnem rezultatu ne bi več imeli možnosti za napredovajne. Rumeni so se dobro odzvali in zbrano poskušali umiriti igro. Ponovno je v 32. minuti zapretil Ibrahimović, ki je pokazal hitro delo nog, vendar njegov strel ni našel poti za hrbet angleškega vratarja. Nekaj minut zatem že dober strel Ashleya Younga, ki je želel Isakksona presenetiti na prvo vratnico iz leve strani igrišča, vendar okvira vrat ni zadel. Skupil jo je tudi naš Skomina, ki ga je nastreljal Carroll, igra pa se je, razen občasnega pritiska Švedske, spet umirila. Pet minut pred koncem rednega dela prvega polčasa ponoven poskus Švedov, ki pa ga je Hart spredvidel, stekel iz vrat in ubranil žogo. Prvi kot na srečanju so si v 45. minuti priigrali Angleži, a brez uspeha.

Walcott po menjavi postal mož odločitve

Drugi polčas so Švedi začeli udarno, sadove dobrega dela pa so želi že v 48. minuti, ko je zmedo pred golom izkoristil Mellberg. Prosti strel Ibrahimovića je zadel zid, žoga pa se je odbila do Mellberga, ki je žogo poslal proti vratom, tam pa se je zapletla z Glenom Johnsonom in končala v angleških vratih. V 57. minuti je prvi rumeni karton na tekmi dobil Milner po prekršku nad Olssonom. Nato pa ponovno hladen tuš za Angleže. Prekršek Milnerja je Švedom omogočil prosti strel, po odbiti žogi pa je z glavo še enkrat zadel Mellberg. Menjava Milnerja za Thea Walcotta se je izkazala za zelo učinkovito, saj je slednji zadel že po nekaj minutah na zelenici in z izenačenjem poskrbel za evforijo med angleškimi navijači.

V 65. minuti je iz švedske klopi v igro prišel Lustig, ki je zamenjal Grandqvista. Komisarji so gol Mellberga proglasili za avtogol Glena Johnsona, ki se je žoge res sumljivo dotaknil. Pomembno obrambo je v 75. minut vknjižil Hart, ki je z udarcem izbil še enega v dolgi vrsti poskusov Zlatana Ibrahimovića. Angleži so pobudo ponovno prevzeli v 77. minuti, ko je veliko dela opravil Walcott, ki je žogo podal do Welbecka, ta pa je z izjemnim volejem še enkrat premagal Isakssona in svojo reprezentanco ponovno popeljal v vodstvo.

Popoln napad švedske reprezentance

V 79. minuti je Rosenberg zamenjal Elmanderja. V zadnjih minutah srečanja se je predvsem porajalo vprašanje, ali bodo Angleži zdržali, saj so Švedi v napad poslali tudi svoje branilce. Do najbolj nevarnega protinapada so se otočani dokopali v 92. minuti, vendar je Isaksson strel Gerrarda uspel ubraniti. Anglija se je na koncu zasluženo veselila zmage in treh novih točk.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo, skupina C:

Anglija : Švedska 3:2 (1:0)
Carroll (23), Walcott (64), Wellbeck (78), Mellberg (49, 59)

Anglija (4-4-2): Hart; Johnson, Terry, Lescott, Cole; Milner, Gerrard, Parker, Young; Welbeck, Carroll.

Švedska (4-2-3-1): Isaksson; Granqvist, Mellberg, Jonas Olsson, Martin Olsson; Svensson, Kallstrom; Larsson, Ibrahimovic, Elm; Elmander.

Ukrajina : Francija 0:2 (0:0)
Menez (53), Cabaye (56)

Komentarjev 2
  • LiverBird 08:38 16.junij 2012.

    Se strinjam.Da o lestvici sploh ne govorim... Anglija 3 točke???

  • juventus1897 07:10 16.junij 2012.

    Po odlični podaji Stevena Gerrarda je s prekrasnim strelom z glavo Harta matiral Andy Carroll.V 79. minuti je Rosenberg pri Angležih zamenjal Elmanderja.WTF, a sploh veste kaj pišete????Ni čudno, da ste mediji tako cenjeni.