Šport
18 ogledov

Tokič prebil led, zdaj nad favorita

Bojan Tokić olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Namiznoteniški igralec Bojan Tokič je izpolnil prvi cilj in se uvrstil med 32 najboljših. S 4:3 (0, -7, 7, 6, - 3, 8) v nizih je premagal izkušenega Kitajca, ki brani argentinske barve Liu Songa. A Primorec v Londonu še ni rekel zadnje.

Bojan Tokič je bil v prvem krogu prost, v drugem pa upravičil vlogo favorita. A 40-letni Liu Song je bil trd oreh. Pa čeprav je Tokič prvi niz dobil v vsega treh minutah, tekmecu pa ni oddal niti točke. "Prvi niz je bil tudi zame presenečenje. Zmaga z 11:0 … Takoj, ko sem po tem nizu prišel do trenerja, sem mu rekel, da tako ne bo šlo naprej, da je malo čudno. Vedel sem, da bo težko držati tako raven igre, tak ritem. V vsakem primeru sem imel zadevo pod nadzorom, saj sem vodil s 3:1 v nizih, kajne? Potem je bilo nekaj neumnih napak, nihanj. A morate vedeti, da je Liu Song kakovosten igralec. Trenutno je res 120. na svetovni lestvici, a to ni realno stanje. On ne igra na turnirjih, odigra  ameriške igre in svetovna prvenstva, to je vse. Dosti višje bi bil, če bi igral na pro touru," je po zmagi dejal Tokič.

V petem nizu je poleg znanja pokazal tudi psihološko trdnost, saj se je vrnil po zaostanku in po 55 minutah zmagoslavno dvignil lopar v zrak. "Liu Song je igralec, ki mi ne ustreza. Igra obrambno, tega ne maram. Tega sem se tudi najbolj bal. Ves čas sem mislil, da bo igra stekla. Morda sem v petem in šestem nizu igral preveč na silo, tudi malo neumno. Ta neumnost me je skoraj stala zmage," je še dejal Tokič, o svoji igri pa povedal: "Forehand je v redu, igra nad mrežo je v redu, vsaj tisto, kar sem pokazal v dvorani za trening. Zdaj pa vse prenesti na tekmo in prebiti led olimpijskih iger, to ni niti najmanj enostavno. Mislim, da bo zdaj dosti boljše." Tokič je imel tokrat na svoji strani tudi srečo, saj je nekaj žogic zadelo rob mize. "Ko si noter v tekmi, morda tega niti ne opaziš. V vsakem primeru sem imel več sreče kot on," je priznal.

Časa za počitek ne bo veliko. V ponedeljek se bo ob 13. uri po lokalnem času pomeril s  favoriziranim Singapurcem Gao Ningom, ki je v Londonu 10. nosilec. "V tej sezoni sva igrala dvakrat. Enkrat sem zmagal jaz, enkrat on. To mi daje nek optimizem, da je tudi ta ovira premagljiva. Gao Ning je vrsto let  med 15, 20 na svetu. To kaže, da je kakovosten igralec, ampak ne nepremagljiv," meni Tokič in doda: "Je napadalec, čvrst, stabilen, nad mizo stoji. Je zelo dober igralec in raven igre bo zagotovo treba dvigniti."

V primeru uspeha bi Tokič še isti dan zaigral v osmini finala. Zvečer bi se v spektaklu bržkone pomeril z drugim nosilcem, Kitajcem Wang Haom, ki bo dopoldne igral z Avstrijcem, nekdanjim svetovnim prvakom Wernerjem Schlagerjem.

Komentarjev 1
  • bober123 20:26 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.