Šport
15 ogledov

Tokiču se je izpolnila predolimpijska želja

Bojan Tokič Jokohamo zapušča zadovoljen, saj je izločil kandidata za kolajno. Žurnal24 main
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič ima za cilj na olimpijskih igrah v Londonu izboljšati uvrstitev iz Pekinga, kjer se mu je uspelo uvrstiti med 32 najboljših. Tekmovanje začenja v drugem krogu.

Na olimpijskem namiznoteniškem turnirju v Londonu so že opravili žreb v ekipnem in posamičnem delu tekmovanja v namiznem tenisu. Edini slovenski predstavnik Bojan Tokič bo nastope začel v drugem krogu. Šestintridesetemu s svetovne jakostne lestvice je žreb za tekmeca namenil zmagovalca dvoboja prvega kroga med Gruzijcem Surajujem Sako (319.) in Argentincem kitajskega rodu Songom Liujem (120.).

V tretjem kolu na 15. igralca na svetu

Če bo Tokič v dvoboju drugega kroga uspešen, ga v tretjem čaka Singapurec Ning Gao, trenutno 15. igralec na svetu, in zmagovalec iger Commonweltha 2007, ki je na zadnjih OI na Kitajskem obtičal prav v tretjem krogu. Tokič je v svoji karieri že premagal višje uvrščene igralce, kot tudi olimpijske prvake, hkrati pa se mu je izpolnila želja, da ne bi takoj naletel na kitajskega tekmeca, kot je bil primer v Pekingu, kjer ga je izločil kasnejši olimpijski prvak Ma Lin.

"V vsakem dvoboju bo za napredovanje potrebna vrhunska igra, veliko bo odvisno od počutja, kančka sreče in še česa, tudi od telesne pripravljenosti. Prav zaradi tega ničesar ne prepuščam naključju," pravi Tokič in dodaja: "Če sem bil v Pekingu zadovoljen z uvrstitvijo med 32 najboljših – v drugem krogu sem izgubil proti poznejšemu olimpijskemu zmagovalcu Ma Linu in mu kot edini Neazijec odvzel niz , želim v Londonu ta dosežek nadgraditi. Na to, kako uspešen bom, bo vplivalo veliko dejavnikov. Verjamem, da lahko premagam prvo oviro in se uvrstim med 32, potem pa ... Na pomembnih tekmovanjih sem največkrat izgubil z igralci z vrha IIF lestvice, upam, da bo tokrat drugače. V Londonu bom razmišljal zgolj o igri in rezultatu."

Največji dosežki 31. januarja 1981 v Jajcu rojenega in od decembra 1992 v Sloveniji živečega namiznoteniškega igralca so povezani z nastopi na evropskih prvenstvih, s katerih se je vrnil s tremi kolajnami bronastega sijaja. Prvo je osvojil leta 2009 v Stuttgartu v dvojicah s soigralcem Srbom Aleksandrom Karakaševićem, drugo in tretjo pa leta 2011 v Gdansku, ko je v dvojicah s Karakaševićem ponovil dosežek iz Stuttgarta, poleg tega je dobil bron še v posamični konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.