Šport
48 ogledov

Ameriška zastava v rokah sabljačice

Mariel Zagunis EPA
Ameriški olimpijski komite je razkril težko pričakovano vest: na slovesnem odprtju v petek zvečer bo zastavo vihtela dvakratna olimpijska prvakinja Mariel Zagunis.

Ne Kobe Bryant, ne Michael Phelps ali kateri drugi superzvezdnik, velika čast je pripadla 27-letni Mariel Zagunis, ki je dobila največ glasov kolegov v 529-članski olimpijski delegaciji.

"Izjemno sem počaščena ob tem neverjetnem privilegiju. Kot športnica si ne predstavljam večje časti, kot je ta, da bom ameriško ekipo popeljala na olimpijske igre. Zelo sem ponosna, ker lahko predstavljam svoj šport, našo odpravo, in kar je najpomembneje, Združene države Amerike."

Zagunisova je nepremagljiva v sablji. V Atenah 2004 je pri devetnajstih letih postala prva Američanka, ki je osvojila zlato olimpijsko kolajno v tej disciplini, odtlej pa je neustavljiva. Naslov je ubranila pred štirimi leti v Pekingu, tudi v Londonu pa bo glavna favoritinja. Nastop jo čaka prvega avgusta.

Sicer pa Mariel ni prva sabljačica, ki bo nosila ameriško zastavo. V letih 1952 in 1956 je ta čast doletela Normana Armitagea, leta 1968 pa Janice Lee Romary.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.