Šport
10917 ogledov

Toliko bo znašala nagrada za srebro

Kolinda
1/8
Epa
Hrvaška vlada je odločila, koliko denarja bo država odštela za 2. mesto na svetu.

Z odredbo Vlade Republike Hrvaške bo vsak član hrvaške nogometne reprezentance, ki je osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v Rusiji, dobila po 70 tisoč kun (9.464 evrov), selektor Zlatko Dalić bo prejel 60 tisoč kun (8.112 evrov), medtem ko si bodo vsi ostali člani strokovnega štaba razdelili vsoto 96 tisoč kun (12.979 evrov), poročajo hrvaški portali.

Odredba vlade je sprejeta še pred začetkom svetovnega prvenstva, saj temelji na odločitvi, ki jo je vlada sprejela že v lanskem letu, dotika pa se vseh vrhunskih športnih dosežkov ne glede na disciplino.

Pitana Sumljivo Šport Hrvati prepričani, da so bili opeharjeni

Ponosni na Vatrene

Hrvaški navijači | Avtor: Epa Epa

Medtem se slavja pri naših južnih sosedih nadaljujejo. Kljub porazu v finalni tekmi so hrvaški navijači ponosno proslavili največji uspeh izbrane vrste po bronasti medalji leta 1998. Na tisoče nogometnih navdušencev je tekmo spremljalo na prostem, po koncu pa so nadaljevali s proslavljanjem srebrnih nogometašev, poroča STA.

Na osrednjem zagrebškem trgu bana Josipa Jelačića je približno 30.000 ljudi spremljalo tekmo in potem proslavljalo drugo mesto. V puljski areni je navijalo okoli 8000 ljudi, navijaška cona v Splitu je bila premajhna, da bi sprejela vse, ki so želeli spremljati tekmo in se pridružiti proslavi svetovnih podprvakov.

Del vzdušja je na ogled v fotogaleriji.

Hrvaški navijači | Avtor: Epa Epa

Zlatko Dalić Dalić Šport "Danes je po vsem svetu lepo biti Hrvat" Kolinda Grabar-Kitarović na podelitvi pokala, svetovno prvenstvo v nogometu Rusija 2018 Twitter Šport Predsednica miss mokrih majic

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6