Šport
29 ogledov

Topničarji ob koncu le sklatili svetnike

Aaron Ramsey EPA
Štirinajsto kolo angleškega prvenstva se je končalo z zmagami Arsenala, Chelseaja in Manchester Cityja. Že v torek je Manchester United doma ugnal Stoke, Liverpool pa v gosteh Leicester.

V derbiju večera glede na lestvico je Arsenal gostil v tej sezoni izjemni Southampton, ki pa ima šele v decembru pred sabo kopico težkih tekem. Svetniki so tako konec minulega tedna morali priznati premoč Manchester Cityju, tokrat pa so prav tako v zaključku tekme klonili tudi proti topničarjem.

Londončani so bili na tekmi precej podjetnejši in nevarnejši, a poti skozi najboljšo obrambo lige dolgo niso našli, kar nekajkrat pa se je izjemno izkazal tudi vratar gostov Fraser Forster. V zadnjih minutah dvoboja je sicer gol visel v zraku, Arsenal je silovito pritiskal, Southampton pa je po že treh opravljenih menjavah in kasneje poškodbi Tobyja Alderweirelda igral le z desetimi možmi. Premoč so topničarji okronali na začetku 89. minute, ko je po gneči v kazenskem prostoru svetnikov do žoge prišel Aaron Ramsey, jo z desene strani poslal pred gol, kjer je bil sam Alexis Sanchez, Čilencu pa ni bilo težko zadeti za tri točke.  

Do teh je zlahka prišel tudi vodilni Chelsea. Modri so na Stamford Bridgu povesem nadigrali mestne tekmece, Tottenham je klonil z 0:3. Že do polovice prvega polčasa sta zadela Eden Hazard in Didier Drogba, piko na i k prepričljivi predstavi pa je v drugem polčasu postavil še Loïc Rémy. Chelsea še četrtič zapored ni prejel zadetka, Tottenham pa tudi v 23. zaporednem poizkusu ostaja brez zmage na Bridgu. Neporažena četa Joseja Mourinha ima tako še vedno zelo lepih šest točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

Drugi Manchester City se je sicer nekaj časa mučil s Sunderlandom, ki je v nedeljo vzel točko Chelseaju, a so meščani po preobratu prišli do pomembne gostujoče zmage s 4.1. Izjemno predstavo je znova pokazal Sergio Agüero, ki je v tej sezoni zabil že 19 zadetkov. Črne mačke so doživele prvi poraz v petih tekmah. Everton je doma le remiziral s Hullom. 

V torek zmagi za najtrofejnejša kluba

Manchester United je zabeležil četrto zaporedno zmago in se še utrdil med prvimi štirimi ekipami prvenstva. Rdeči vragi so na domači zelenici z 2:1 premagali Stoke City. Povedli so po predložku Anderja Herrere, ki je v kazenskem prostoru našel Marouaneja Fellainija, a so gostje še v prvem polčasu izenačili po strelu Stevena N'Zonzija. Tretji zaporedni poraz je Stoku prinesel Juan Mata, ki je zadel s prostega strela. Lahko bi bilo tudi precej drugače, saj je imel Mame Biram Diouf v sodnikovem podaljšku dve lepi priložnosti za izenačenje.

Steven Gerrard | Avtor: EPA EPA
Najzaslužnejši za skok Liverpoola na lestvici pa je bil njegov kapetan Steven Gerrard, ki je svojo vrnitev v prvo enajsterico začinil z zadetkom za vodstvo Redsov z 2:1. Domači Leicester je sicer povedel po poizkusu Leonarda Ulloe, ko je žoga najprej zadela vratnico, nato pa se od glave vratarja Simona Mignoleta le odbila v gol. Adam Lallana je nato hitro poskrbel za izenačenje, za vodstvo pa Gerrard. Pri domačih je bil kasneje izključen še Wes MorganJordan Henderson pa je le še potrdil zasluženo zmago rdečih.

Po novih treh točkah visoko na lestvici ostajata tudi Swansea City in West Ham United, nekoliko pa se je tokrat opekel Newcastle.

Premier League, 14. kolo:

Burnley : Newcastle  1:1 (1:0)
Boyd 34.; Cissé 48.

Leicester : Liverpool 1:3 (1:1)
Mignolet 22./ag; Lallana 26., Gerrard 54., Henderson 83.

Man. United : Stoke City  2:1 (1:1)
Fellaini 21., Mata 59.; N'Zonzi 39.

Swansea City : QPR  2:0 (0:0)
Ki Sung-yueng 78., Routledge 83.

Crystal Palace : Aston Villa  0:1 (0:1)
Benteke 32.

WBA : West Ham  1:2 (1:2)
Dawson 10.; Nolan 35., Tomkins 45.

Arsenal : Southampton  1:0 (0:0)
Sánchez 89.

Chelsea : Tottenham  3:0 (2:0)
Hazard 19., Drogba 22., Remy 73.

Everton : Hull City  1:1 (1:0)
Lukaku 34.; Aluko 59.

Sunderland : Manchester City  1:4 (1:2)
Wickham 19.; Agüero 21., 71., Jovetić 39., Zabaleta 55.

Lestvica:

1. Chelsea 36 točk
2. Manchester City 30
3. Southampton 26
4. Manchester United 25
5. West Ham United 24
6. Arsenal 23
7. Swansea City 22
8. Liverpool 20
9. Newcastle 20
10. Tottenham 20
11. Everton 18
12. Aston Villa 16
13. Stoke City 15
14. Sunderland 14
15. Crystal Palace 13
16. West Bromwich Albion 13
17. Hull City 12
18. Burnley 12 
19. Queens Park Rangers 11
20. Leicester City 10 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.