Šport
37 ogledov

Torek je dan za akcijo

Žurnal24 main
Slovenci od ponedeljka uradno stanujejo v Johannesburgu. Prvi trening je odpadel, torek pa je dan za odprta vrata. Obeta se nogometna tekma med spremstvom NZS in predstavniki sedme sile.

"Danes ne bo treninga. Fantje so po dolgi poti utrujeni,“ je v ponedeljek novinarjem, ki spremljamo izbrano vrsto v Južnoafriški republiki, sporočil tehnični vodja Boštjan Gasser. Reprezentanti so bili po deseturnem letu iz Frankfurta v Johannesburg, kjer bodo med svetovnim prvenstvom nastanjeni, izčrpani in neprespani. Tako je odpadel prvi trening po prihodu na prizorišče letošnjega mundiala, ki je bil sicer predviden za 17. uro.

V torek dan odprtih vrat
Bolj pestro bo v družbi reprezentance v torek, saj bo Nogometna zveza Slovenije priredila dan odprtih vrat. Nogometaši se bodo družili z novinarji, potekajo pa tudi dogovori o organizaciji nogometne tekme med spremstvom NZS in predstavniki sedme sile. Reprezentanti bodo jutri tudi prvič trenirali, po vadbi pa bo na sporedu tudi prva novinarska konferenca Slovenije na afriških tleh.

Skupaj z Ganci in Nemci
Zanimivo je bilo tudi na poti do Johannesburga. Predstavniki medijev smo na skrajni jug Afrike pripotovali z dvema različnima letoma. S tistimi, ki smo potovali prek Frankfurta, so si letalo delili tudi nogometaši Gane, prek Münchna pa so v družbi naših novinarjev prileteli člani nemške izbrane vrste. Reprezentance imajo privilegije tako pri vkrcanju kot pri izkrcanju z letala, prav tako pa imajo na letališču v največjem južnoafriškem mestu na voljo poseben izhod.

Prehitela jih je Shakira
Dobro uro pred našimi nogometaši je v Johannesburg pripotovala tudi kolumbijska pop-zvezdnica Shakira. Ta ni uživala podobnih ugodnostih kot člani slovenske izbrane vrste, saj se je v mesto podala kar prek "civilnega“ izhoda. Shakira bo sicer prepevala na svečani otvoritvi svetovnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.